Så här aktiverar du, inaktiverar och hanterar Google Sync

Google Chrome låter dig synkronisera de tillägg och bokmärken som du har på andra datorer. Det här är användbart eftersom det inte finns något behov av att lägga till allt överallt till den dator du använder just nu.

Det här är en funktion som du definitivt vill aktivera, speciellt om du har olika datorer hemma. Det kan vara väldigt irriterande och tidskrävande att lägga till allt på varje dator du vill använda. Upptäck hur du kan aktivera funktionen och spara lite värdefull tid.

Aktivera Google Sync [Desktop]

Att aktivera Google Sync är snabbt och enkelt. Välj

högst upp till höger i webbläsaren och välj knappen " Logga in på Chrome ". Logga in på ditt konto och välj de inställningar du vill synkronisera. Du kan också välja alternativet " Synkronisera allt " om det är vad du behöver. Du måste också lägga till ett lösenordsfras för att kryptera dina data.


Aktivera Google Sync for Android

För att kontrollera om Google Sync är på din Android-enhet, svep ner från toppen av din skärm och tryck på kugghjulet . När du är i Inställningar, svep ner och välj " Konton ". Du kommer att se en lista över alla dina konton, men för att kontrollera om synkronisering är på, klicka på knappen " Mer " längst upp till höger. Om det är på ska det säga " Stäng av automatisk synkronisering ", om det inte är det där du kan slå på den.

För att kontrollera om ett konto du har lagt till synkroniseras, tryck på det specifika kontot. Om den är avstängd, så säger den så snart du öppnar den. Välj " Mer " längst upp till höger och klicka på alternativet " Synkronisera allt " för att synkronisera den specifika appen.

Om din Android-enhet körs på Android Oreo är stegen för att aktivera Google Sync följande. Gå till " Inställningar "> " Användare och konton ". Dra ner och välj på " Synkronisera data automatiskt ".

Följande gäller om du använder Oreo eller en annan Android-version. Om det finns vissa saker i en app kan du för att synkronisera, kan du.

Om du till exempel inte vill synkronisera din kalender eller dokument i Google, trycker du på Google-kontot, du vill ändra i " Användare och konton ". När det är öppet tryck på " Kontosynkronisering ", och stäng sedan av alternativen du inte vill synkronisera.


Synkronisera icke-Google Apps

Google Apps ska synkroniseras automatiskt, men bara om de inte vet, vet du hur du konfigurerar det, bara om det är fallet. Men hur är det med andra än Google-appar? För att synkronisera andra än Google-appar måste du ändra appens inställningar.

För att göra detta, gå till enhetens " Inställningar " och sedan på " Appar och meddelanden ". Leta efter appen du vill ändra, men om du inte ser den välj " App info " eller " See all apps ". När du har hittat det, bläddra igenom alternativet för att se om det finns ett alternativ att synkronisera. Alternativen varierar från app till app.


Stäng av Google Sync på skrivbordet och Android

Om du vill stänga av synkronisering på datorn öppnar du Chrome och väljer

längst upp till höger. Gå till " Inställningar " och knappen " Avaktivera synkronisering " kommer att vara högst uppe.

För att stänga av synkronisering på din Android-enhet, gå till " Inställningar "> " Konton eller Användare och konton ". Tryck på det konto du vill göra ändringarna till och välj "Kontosynkronisering ". För att slutföra saker, stäng av de appar som du inte vill ha Synkroniserad för.


Hantera synkronisering i Chrome [Endast skrivbord]

Google Chrome har också ett alternativ för dig att hantera Sync. Gå tillbaka till inställningarna och välj menyn " Synkronisera och Google-tjänster ".

Välj alternativet Hantera synkronisering och du kan växla alternativet " Synkronisera allt " längst upp till höger. Om du bara vill aktivera specifika alternativ, se till att du stänger av " Synkronisera allt " så att resten av alternativet kan bli blå.


Slutsats

Google Sync är en användbar funktion, och det kan spara lite värdefull tid. Men bara för att funktionen är tillgänglig betyder det inte att du måste använda den. Vad kommer du göra? Kommer du att slå på eller av? Dela dina erfarenheter med oss ​​i kommentarerna.