Så här redigerar du startprogram i Windows 10

Ta kontroll över startprogram i Microsoft Windows 10 och få en kanten i prestanda. Så här kan någon redigera program som startar vid uppstart.

Obs! Som med vad som helst, var försiktig så att du inte inaktiverar någonting viktigt som ljudkort eller nätverkskortsprogramvara. När du är i tvivel, lämna den ensam.

1 - Uppgiftshantering Start

  1. Högerklicka på ett tomt område i aktivitetsfältet och välj sedan " Aktivitetshanteraren ".
  2. Välj fliken " Starta ".
  3. Välj något objekt som du vill inaktivera eller aktivera, välj sedan " Inaktivera " eller " Aktivera " -knappen längst ner till höger i fönstret.


2 - Startmapp

  1. Håll Windows-tangenten och tryck på " R " för att få fram Windows Run-dialogrutan.
  2. Skriv " skal: start " och tryck sedan på " Enter ".

  3. Mappen " Uppstart " visas. Som vanligt finns det vanligtvis inget i det. Placera ikonerna för alla program du vill springa vid start i den här mappen. Ta bort ikoner för program som du inte vill köra vid start.

3 - Vila (Avancerat)

Att ta kontroll över startmappen och uppstartsområdet i uppgiftshanteraren fungerar för de flesta. Om du vill gå ett steg längre och du vet vad du gör, prova det här.

Hämta och kör Autoruns för Windows. Verktyget låter dig styra alla objekt som körs i Windows 10 som du kanske inte vet om inklusive Schemalagda uppgifter, Internet Explorer-plugins och Skriv ut bildskärmar.

Hjälpte den här handledningen dig? Hur hanterar du saker som startas automatiskt i Windows 10? Vänligen dela din erfarenhet i kommentarerna.