Hur stänger du av din webbkamera i Windows 10?

Windows 10 är det senaste tillägget till familjen Windows, och det var målet för Microsoft när du utformade det uppdaterade operativsystemet för att göra det säkrare och säkrare. Detta tillvägagångssätt spänner över alla aspekter av operativsystemet, inklusive webbkameran.

Webbkameror är en betydande del av enheter och kan hjälpa dig mycket. Detta gäller särskilt för personer som har för avsikt att använda Skype eller andra videokommunikationsfunktioner. Många applikationer gör förfrågningar om att använda webbkameran på en enhet.

Inställningarna som tillhandahålls av Windows 10 låter dig bestämma vilka appar som kan få åtkomst till din kamera och som inte kan.

Hantera risken

De flesta människor inser att det kan vara riskabelt, så att apps kan komma åt din webbkamera. Därför lägger så många människor en klistermärke eller en bit tejp över sina webbkameror - den mest grundläggande lösningen för ett högteknologiskt problem.

Det är faktiskt inte säkert att tillåta vissa okända programåtkomst. Den goda nyheten är att det är möjligt att kontrollera åtkomst och blockera den för vissa appar.

Det är viktigt att förstå hur appen får tillgång till din webbkamera och vet hur den ser ut när en app har åtkomst till den. Din oro kan bara sluta när du är säker på att du är den enda som ansvarar för din webbkamera och ingen kan komma åt din kamera utan din tidigare tillåtelse.

Detta är anledningen till att när kameran är påslagen du alltid tänkt.

  • Vanligtvis kommer webkamerorna med ett ljus, när kameran används, kommer du genast att känna till det via ljussignalen.
  • Tvärtom, om det inte finns något ljus med systemet, meddelas du genom anmälan.

Föräldrar tenderar att oroa sig för att deras barns webbkamera kan nås utan tillstånd av främlingar och av god anledning. Genom att använda Remote Access Technology (RAT) kan många olydda personer spela in, övervaka eller titta på de intet ont anande personernas aktiviteter.

För att vara på den säkra sidan är det viktigt att webbkameran på ett barns enhet stängs av. Om ditt barn använder en telefon, en surfplatta eller en annan enhet med en webbkamera, är det bättre att stänga av det och bara slå på det när du vet exakt vem som kommunicerar med ditt barn.

Windows 10 ger dig möjlighet att stänga av webkameraet och aktivera det när som helst.

Inaktivera webbkamera i Windows 10

Genom att följa stegen nedan kan du enkelt inaktivera webkamerorna i Windows 10:

1. Gå till startknappen för Windows 10 och högerklicka på den. En meny kommer att visas, klicka på Enhetshanteraren. Dessutom kan du bara slå Windows- tangenten ( Win) och skriva "Device Manager" för att hitta den direkt.

2. När enhetshanteraren Windows öppnas, ska ned-pilen bredvid bildningsenheterna klickas.

3. I den expanderade posten blir alternativet Integrerat webbkamera synligt. Högerklicka på det.

4. En meny kommer att visas. Välj alternativet Inaktivera.

5. En popup visas på skärmen och frågar om du verkligen vill stänga av webkameraet eller inte.

6. Din åtgärd kan bekräftas genom att klicka på Ja-alternativet.

7. När detta är klart kommer din webbkamera för Windows 10 att vara inaktiverad.

Om du inte ser att din webbkamera är inaktiverad startar du om datorn.

För & nackdelar med att använda Microsoft Windows

MS Windows är fortfarande det vanligaste operativsystemet på Planet. Fördelarna med att använda Windows mättes en gång mot att använda rivaliserande stationära operativsystem, till exempel MacOS eller Linux, men är för närvarande mer risk att överträffas av Android.

Pros

- mångsidig

- Produktiv

- Säkra

- Bra Native Apps

Nackdelar

- Bulky

- Resource Heavy

- Utvecklat för tangentbord och mus

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.