Så här inaktiverar du röstköp på Amazon Alexa-enheter

Vi har alla läst skräckhistorier om barn som driver enorma räkningar på sina föräldrars kreditkort genom att gå på shopping sprees med hjälp av digitala enheter. Detta har hänt över alla plattformar vid någon tidpunkt: Apple, Microsoft, Google och även Amazon. Nu när vi har röstaktiverade assistenter som hjälper oss att köra våra hushåll, kan det bli ännu lättare för dessa misstag att hända. Inte ens Amazon grundare och VD Jeff Bezos är immun:

Medan Jeffs strategiska beslut att köpa Whole Foods inte var en olycka, ringer ovannämnda skämtmeme fortfarande alltför bekant för många av oss. Medan de flesta gånger kommer företagen att vända om avgifterna har det funnits ett antal fall där techgiganterna vägrade att samarbeta och lämnar människor med oväntade utgifter som de definitivt aldrig ville ha.

Hur håller vi på att detta händer? Lyckligtvis har smartphones, surfplattor och andra gadgets och deras operativsystem utvecklats snabbt för att vi ska kunna behålla detta. För det mesta är inaktiveringen av automatisk inköp intuitiv men inte alltid. Tack och lov, Amazon har gjort det ganska snabbt och smärtfritt för dig att se till att barnen inte frågar Alexa för en Ferrari eller det senaste spelsystemet - och alla spel som eventuellt kan komma med det. Det finns två sätt att skydda dig själv med Alexa: genom att inaktivera röstinköp helt eller helt eller ställa in ett pinnummer.

När du inaktiverar röstinköp, kan du fortfarande handla med hjälp av Alexa-röstkommandon och lägga till vad som helst som du tycker om din vagn. Du kan dock inte kolla och betala för din beställning från högtalaren: du måste använda Amazon webbplats eller app.

Om du vill inaktivera röstinköp helt, öppna Alexa-appen på din Android- eller iOS-enhet, eller gå vidare till Alexa-sidan på Amazon. Klicka på " Inställningar " i menyn till vänster och bläddra ner för att välja " Voice Purchasing ". Tryck på växeln bredvid " Köp via röst " för att inaktivera den här funktionen.

Om du hellre vill låta alternativet för röstinköp aktiveras och helt enkelt använda ett pinnummer, gå tillbaka till Röstinköp i inställningsområdet för Amazon-appen eller webbplatsen. Du kommer att se ett litet textfält bredvid där det står " Kräv Bekräftelsekod ". Välj en fyrsiffrig stift och spara den. Tänk på att du måste prata med din knapp när du vill använda det här alternativet, var försiktig så att du inte beställer saker offentligt där andra kan överhämta säkerhetskoden du valt.

Röstinköp är något jag ofta använder. Det gör min shopping lätt, men jag har tur att inte ha barn hemma som eventuellt skulle kunna missbruka det. Har du någonsin mött oönskade avgifter som vi har diskuterat här? Låt mig veta i kommentarerna vad som hände och om du kunde lösa problemet med företaget bakom obehörig försäljning.