Så här inaktiverar du meddelanden Ballonger i Windows 10

Inaktivera Microsoft Windows 10-meddelanden kan vara en välsignelse om du har en tendens att få många av dem. Du har alltid möjlighet att kontrollera meddelandena själv senare och inte behöva hantera de distraherande anmälningarna.

Får mig inte fel, anmälningar är uppenbarligen användbara, men det finns tillfällen då de gör mer skada än bra. Med följande tips kan du stänga av alla typer av Windows-meddelanden.

Hur man inaktiverar ballongmeddelanden

För att stänga av ballongmeddelanden trycker du på knappen " Windows " och " R " för att öppna rutan Kör . När det är öppet, skriv " regedit " och Windows-registret ska öppnas. Försiktigt leta efter den här nyckeln:

  • HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Explorer \ Advanced

Skapa en ny nyckel genom att högerklicka i den högra rutan och välj " Nytt ", > " DWORD (32-bitars" -värde) ".

När du har skapat det måste du namnge det " Aktivera BalloonTips ". Du måste högerklicka på din nyskapade nyckel och klicka på " Ändra ". I rutan " Värdesdata " kontrollerar du att numret är noll. För att ändringarna ska vara permanenta måste du starta om datorn.


Så här stänger du av märkmeddelanden på Microsoft Edge

Badgeanmälningar kan ses på stödda Universal Windows Platform-appar och på Action Center-knappen i aktivitetsfältet som visar en varning en viss app behöver visa dig.

Om du hellre inte skulle se dessa meddelanden kan du enkelt inaktivera dem genom att göra följande. Tryck på Windows-tangenten och I-tangenten för att öppna appen Inställningar. Välj " Anpassning "> " Aktivitetsfält "> Slå av " Visa märken på aktivitetsfältets knappar ".

Tänk på att dessa instruktioner inte kommer att hindra att meddelandena visas i Action Center- knappen. För att stänga av app- och emblemsikonen för knappen måste du högerklicka på " Action Center " -knappen i det högra hörnet av aktivitetsfältet.

Välj Visa inte appar och Visa inte antalet nya meddelanden. Om du rullar ner lite mer, kan du också inaktivera meddelandena " Visa mina personer ". Byt bara av alternativet och meddelandena ska försvinna.


Så här inaktiverar du allmänna meddelanden

Att inaktivera allmänna meddelanden är också en lätt uppgift. Klicka bara på ikonen " Action Center " och klicka på alternativet " Alla inställningar ".

En gång i Inställningar, välj " System "> " Meddelanden och åtgärder " på vänster sida av din bildskärm. Under " Meddelanden " ser du allt du kan stänga av meddelanden för. Du kan till exempel stänga av aviseringar för:

  • Visa meddelanden på låsskärmen
  • Visa påminnelser och inkommande VoIP-samtal på låsskärmen
  • Få meddelanden från appar och andra avsändare
  • Få tips, knep och förslag när du använder Windows
  • Visa mig Windows välkommen erfarenhet efter uppdateringar och ibland när jag loggar in för att markera vad som är nytt och föreslog

De ska alla vara omkopplade som standard. Klicka bara på knappen för att snabbt stänga av dem. Om du rullar ner lite mer, kan du också stänga av meddelanden från avsändare som " Cortana ", " Microsoft Store", " OneDrive " och mer.


Slutsats

Meddelanden är avsedda att hålla dig informerad, men ibland kan de gå lite för långt. Med dessa tips kan du äntligen hålla dessa meddelanden under kontroll och koncentrera dig på vad du än gör.