Så här kopierar du spellista från iPhone, iPad eller iPod till iTunes på datorn

Jag gick igenom besväret med att göra en mördare spellista på min Apple iPhone. Den här spellistan tog ganska lång tid att skapa och innehålla hundratals låtar jag för närvarande älskar att lyssna på. Efter att ha stött på den här spellistan tänkte jag "Wow, de här låtarna jag valde skulle göra en bra spellista för när jag lyssnar på musik på min dator!"

Jag bifogade min iPod till min dator, sparkade upp iTunes och skapade en ny spellista som heter "Rawk". Jag valde sedan spellistan på min iPhone och försökte dra och släppa dem till spellistan på datorn. Det fungerade dock inte. iTunes låter dig inte kopiera en spellista från din iPhone till din lokala dator. Det kommer inte heller att låta dig dra enskilda låtar från en iPhone till en datorspellista.

Vilken otur! Jag var tvungen att hitta en lösning för detta. Lyckligtvis kunde jag hitta en ganska snabbt. Du kan göra följande.

Obs! Denna handledning har reviderats för att återspegla iTunes-version 12.

  1. Anslut din iPhone, iPod Touch eller iPad till din dator.
  2. I avsnittet " Enheter ", expandera valen under din enhet.
  3. Välj spellistan du vill exportera.
  4. Välj " Arkiv "> " Bibliotek "> " Exportera spellista ... " för att exportera spellistan till en textfil. Ge exporten ett namn och välj sedan " Spara ".

  5. Välj alternativet " Songs " i den vänstra rutan under " Bibliotek ".
  6. Välj " Arkiv "> " Bibliotek "> " Importera spellista ... ", välj sedan textfilen som skapades i steg 5.

Där har du det. Du har lyckats lägga till en spellista från din Apple iOS-enhet till iTunes på din dator.

FAQ

Varför får jag ett fel som säger "Några av låtarna i filen importerades inte eftersom de inte kunde hittas".

Denna handledning förutsätter att de faktiska musikfilerna finns på datorn och enheten. Om de inte gör det måste du överföra musikfilerna till den dator du jobbar med. Om de bara finns på din enhet måste du undersöka hur du extraherar musikfiler från din enhet.