Så här ansluter du Windows 10-bärbar dator till projektor / TV

Att få en Microsoft Windows 10-bärbar dator ansluten till en projektor eller TV kan vara den mest irriterande delen av att göra sig redo för en presentation. Här är allt du behöver veta för att komma igång.

Gör en trådbunden anslutning

Det finns så många olika typer av bildportar. Så det finns många olika sätt som din bärbara dator kan ansluta till en TV eller projektor.

TeknologiFotoKabel krävs
HDMI

Standard HDMI-kabel. Ljuddirigerad.
Displayport

DisplayPort till HDMI-kabel. Ljuddirigerad.
Mini HDMI

Mini HDMI till HDMI-kabel. Ljuddirigerad.
VGA

VGA till VGA-kabel. Ljudet är inte dirigerat.
USB / Display

Adapter tillåter video via USB till HDMI eller VGA.

Anslut via någon av metoderna ovan och se till att ingångsvalet på TV: n eller projektorn växlas till den ingång du använder med din bärbara dator.


Anslutningar för bärbar dator

När du är ansluten håller du ner Windows-tangenten och trycker på " P " för att växla valet till önskad inställning:

  • Duplicera
  • Förlänga
  • Endast andra skärmen

I vissa fall kan du behöva använda " fn " -tangenten och en av funktionstangenterna (F3, F4, F5) längst upp på tangentbordet.


Vanliga problem

Uppdatering av drivrutin behövs

Det är vanligt (särskilt på Lenovo ThinkPad-maskiner) att få problem med att ansluta din bärbara dator till en TV eller projektor. Om videon är tom på en skärm eller blinkar svart eller vitt fixar en uppgradering till bildskärmsadapterdrivrutinerna vanligtvis problemet.

Det har varit några tillfällen där en BIOS-uppdatering har fixat ett visningsproblem.

För att få de senaste bildskärmsadapterdrivrutinerna och BIOS-programvaran, besök tillverkarens webbplats för din bärbara dator. Du kan också helt enkelt Google " modellnumret för din bärbara dator + bildskärmsladdare .

Börja med allt av

I vissa fall kan du behöva börja med både den bärbara datorn och projektorn. När du har anslutit rätt kabel, sätt på projektorn. När projektorn är igång starta du den bärbara datorn. Denna order är vanligtvis den mest framgångsrika.