Så här ansluter du tangentbord och mus till Android

Vill du använda din Android-enhet mer som en dator genom att ansluta en mus och tangentbord till den? Nästan alla Android-enheter kan du göra om du har rätt maskinvara. Så här är det gjort.

Alternativ 1: Kablageanslutning

Obs! Det här alternativet fungerar bara om enheten har stöd för OTG-anslutningar. De flesta nyare Android-enheter stöder OTG. Kontrollera med tillverkaren av din speciella enhet att verifiera.

  1. Köp ett OTG-nav (USB-C-modell eller Micro-USB-modell) om du vill ansluta en mus och ett tangentbord till din Android samtidigt. Om du bara ansluter en enhet och din Android har en USB-C-port kan du köpa en USB-C till USB OTG-kabel. Naturligtvis finns även mikro-USB-modeller.
  2. Anslut ett USB-tangentbord och / eller en mus till navet eller kabeln och anslut sedan navet eller kabeln till din Android-enhet.

Det är faktiskt allt du behöver göra. Android OS har allt byggt in som kommer att stödja nästan alla USB-tangenter och mus.


Alternativ 2: Bluetooth-anslutning

Om din Android-enhet kör Android OS 3.0 eller högre är chansen att du kan hitta ett Bluetooth-tangentbord och en mus som kommer att fungera med det. Bara slå på tangentbordet eller musen, ta en titt under " Inställningar "> " Bluetooth " på din Android och koppla tangentbordet och / eller musen som om du skulle någon annan Bluetooth-enhet.


FAQ

Kan jag ladda min Android-enhet samtidigt som du använder ett tangentbord eller en mus ansluten till mikro-USB-porten?

På grund av hårdvarubegränsningar är det ännu inte möjligt att ladda en Android-enhet via mikro-USB-porten medan en annan maskinvaruenhet är ansluten till den.

Kan jag använda ett trådlöst tangentbord med en Android-enhet?

I de flesta fall, ja. Det finns några trådlösa tangentbord och möss där ute på webbplatser som eBay som kanske inte fungerar men.