Så här ansluter du dubbla bildskärmar till din dator

Så du har äntligen bestämt dig för att ta dig och vill veta hur du ansluter dubbla skärmar till din dator. Om du gör det kan du öka produktiviteten eftersom du har en så bredare arbetsyta. Inget mer slösa tid maximera, minimera och placera fönster. Vi hjälper dig att komma igång med att ansluta dubbla bildskärmar.

Scenario 1 - Flera videoportar

Titta på baksidan av din dator. Du kommer sannolikt att ha en eller flera av följande videoport. SVGA, HDMI, DVI eller DisplayPort.

SVGA-porten

HDMI-port

DVI-port

Displayport

Om du har flera portar, oavsett kombinationen, kan de flesta videokort låta dig använda två av dem samtidigt för din dubbla bildskärmsinstallation. Du kan till exempel ansluta en bildskärm till DVI-porten och den andra skärmen till din SVGA-port.

På vissa system kan du behöva ange BIOS-inställningen innan datorn startar och ställa in datorn för att tillåta två skärmar.


Scenario 2 - En videoport

Om du bara har en videoport på din dator bör du veta att du inte kan använda en splitter på en enda SGVA-, HDMI- eller DVI-port. Om du försöker använda en splitter med någon av dessa portar, kommer samma bild att visas på båda skärmarna. Det kommer INTE att utöka din arbetsyta på båda bildskärmarna och arbeta självständigt.

Om du antar att din dator har en USB-port, skulle den bästa lösningen vara att köpa en DisplayLink-adapter. En DisplayLink-adapter gör att du kan ansluta och utöka din skärm till en annan bildskärm genom att ansluta den till USB-porten.

Det finns en multi-splitter för dig med en enda DisplayPort-port.


Scenario 3 - DMS-59-porten

Det finns något som kallas en DMS-59-port som låter dig använda en splitterkabel för att få en dubbla bildskärmsinstallation. DMS-59-porten är ibland felaktig för en DVI-port. En DMS-59-port finns på många märkeskort och datorer som Dell, HP och Lenovo. Du kan använda en DMS-59 VGA-skarvadapterkabel för att ansluta dubbla bildskärmar via en VGA-kabel eller en DMS-59 Dual DVI-skarvadapter för att ansluta dubbla bildskärmar via en DVI-kabel.

DMS-59-porten

När du har anslutit dina bildskärmar till din dator med något av ovanstående förslag kommer din dator sannolikt att upptäcka båda skärmarna automatiskt. Om inte, kan du behöva ange BIOS-skärmen för din dator. Du kan komma åt BIOS-skärmen genom att trycka på en viss knapp när du startar datorn. Varje dator använder en annan nyckel. Du måste titta på din skärm när varumärkeslogotypen ser ut att se vilken nyckel som ska användas. En gång i BIOS, leta efter en inställning relaterad till dina bildskärmar. Du ska kunna byta en inställning från "Single" till "Dual" eller något liknande.

När du har båda skärmarna fungerar behöver du bara konfigurera operativsystemet med den inställning du vill ha. Då är du redo att börja njuta av fördelarna med en dubbelskärmsinstallation.

Vi hoppas att denna handledning har lärt dig allt du behöver veta om hur du kopplar upp dubbla skärmar till din dator. Om du har några frågor, vänligen lämna en kommentar nedan.


FAQ

Vad sägs om att ansluta en tredje bildskärm?

Om du antar att du har två bildskärmar anslutna till ditt grafikkort via Scenario 1 ovan, kan du köpa en DisplayLink-adapter för att ansluta en tredje skärm via USB.