Så här rengör du PS2 och fixar "Disc Read Error"

Igår gick jag och min flickvän till ansikte i Guitar Hero. Men min PS2 frös precis när du försökte läsa skivan. Efter ca 4 minuter sa det Skivläsningsfel . Det hade gått så här ett tag. Det skulle ta för evigt att läsa spelskivan och det kan ibland sitta för evigt på skärmen Browser / System Configuration. Enheten är 8 år gammal, så jag skulle kunna föreställa mig att vissa filth har byggt upp på skivläsningslinslinsen inuti den. Jag bestämde mig för att rengöra det för att åtgärda detta problem. Så här är det gjort:

Supplies:

Bomullspinne

Liten (mikro) Phillips skruvmejsel

Standard Phillips skruvmejsel

Spårmejsel

Canned air (tillval)

1. Ta bort alla kringutrustning från Playstation 2. Skivor, minneskort, styrenheter och modem.

2. Vänd enheten på toppen. 4 gummifötter och 4 kvadratiska plastbeläggningar måste tas bort från enhetens botten.

3. Ta bort locket med en skruvmejsel med platt skruvmejsel. Ta sedan bort alla skruvar med standard Phillips skruvmejsel.

4. Vänd PS2 tillbaka på höger sida. Ta bort locket försiktigt, luta det ner mot enhetens framsida och vända det över. Försiktig, det finns en bandkabel fäst på framsidan.

5. Efter att omslaget har tagits bort upptäcks diskens topp. Övre delen av det måste avlägsnas med en liten skruvmejsel. Ta bort de 4 skruvarna på den.

6. Ta försiktigt bort toppen till diskenheten, och insidan exponeras tillsammans med skivläsningslinsen.

7. Rengör skivläsningslinsens lins försiktigt med en fuktig bomullspinne.

8. För att avsluta sakerna kanske du vill använda lite konserverad luft för att rengöra andra delar inuti enheten. Sätt PS2 ihop igen och det kommer att läsa skivor precis som det gjorde när du först köpte det.