Så här ändrar du Facebook-sekretessinställningar på skrivbord eller bärbar dator

Ah, Facebook. Även om du hatar det, använder du förmodligen det. Det är trots allt det snabbaste och enklaste sättet att hålla kontakten med vänner och familj idag. Du kan hitta de senaste bilderna av dina barnbarn (min personliga favorit sak att göra!), Skratta åt olika memes, läs den hetaste skvaller eller nyheter och fortsätt med allas politiska rantings. (Observera sarkasmen för den sista biten!)

Jag är en ganska offentlig person på grund av vilken typ av arbete jag gör, men de flesta av er inte. Du har bilder och information som du bara inte vill att världen ska se, eller hur? Det tar bara några klick att kunna ställa in din Facebook-profil till en nivå av integritet som du är bekväm med. Sättet att ändra sekretessinställningar är väldigt olika mellan en telefon / surfplatta och skrivbord / bärbar dator. Jag ska gå igenom båda typerna så att du enkelt kan följa med, oavsett vad du använder för att spela på Facebook.

Gör din profil och täck fotoförsörjningen

För att bara tillåta dina vänner att se ditt profilfoto, gå till din profil och klicka eller klicka på ditt aktuella profilfoto för att öppna det. När du har öppnat ändrar du inställningen för integritet / delning till "Vänner bara". På så vis kommer ditt profilfoto inte att visas för alla som du inte är vänner med. Dessutom kan du välja att använda ett generiskt foto ... ett som inte är av ditt ansikte, som blommor, fötter i sand på semester, en solnedgång eller något du väljer.

Med omslagsbilder är det hela tiden oavsett vad det nuvarande omslaget är , offentligt. Återigen kan du använda en generisk, till exempel ett naturskott, en tecknad film eller en favorit citat.


Så här justerar du sekretessinställningar via en stationär dator eller bärbar dator

Låt oss ta en titt på några av de integritetsinställningar som du enkelt kan anpassa på Facebook för att göra dig bekväm med vad du delar - och vem du delar den med.

 1. Klicka på den lilla nedåtriktade triangeln längst upp till höger på skärmen.
 2. Välj "Inställningar" längst ner i listrutan.
 3. Från menyn till vänster, välj "Sekretess."
 4. På den här skärmen ser du flera alternativ. Du kan bestämma här vem som får se alla dina framtida inlägg (alla, vänner eller bara du). Tänk på att om du ställer in detta till "Vänner bara", kan du fortfarande dela något viktigt offentligt om du väljer i framtiden. Ändra bara den inställningen i posten du skriver.
 5. Du ser också att det finns en inställning för att "begränsa dina tidigare inlägg". Det här är användbart om du av någon anledning har gjort flera offentliga inlägg tidigare och inte längre önskar att de ska vara offentliga. Klicka bara på den högra sidan där det står "Begränsa tidigare inlägg" och ändra inställningen till vad du än väljer.


Hur människor hittar och kontaktar dig

I nästa avsnitt behandlas huruvida personer enkelt kan hitta din Facebook-profil eller inte. Låt oss gå igenom alla alternativ som listas här:

 • Vem kan skicka vänförfrågningar till dig? Om du klickar på knappen "Redigera" till höger öppnas en liten rullgardinsmeny. Du kan välja om du vill tillåta "Alla" att skicka en vänförfrågan (det betyder att alla i världen kan skicka förfrågan - kom ihåg, men du behöver inte acceptera det bara för att de ber dig!) Eller bara tillåta " Friends of Friends "för att skicka förfrågningarna.
 • Vem kan se din vänlista? Många tycker inte om att andra ska se vem de är vänner med, medan några av oss inte har något emot det. Om du vill, klicka på "Redigera" -knappen och välj "Redigera" igen och gör ditt val i rullgardinsmenyn. Om du inte vill att någon ska se din vänlista annat än dig själv, välj det alternativet "Just Me" . När du gör det här kan ingen se din komplett kompislista. Tänk på att personer som tittar upp din profil kommer att kunna se personer som du redan har gemensamt som vänner redan. De kommer inte att kunna se någon annan du är vänner med.
 • Vem kan leta upp dig med hjälp av den emailadress du angav? Om du är okej med personer som känner till din e-postadress (vilken som du anmälde dig till FB med) kan hitta din Facebook-profil med det här e-postmeddelandet, fortsätt sedan och lämna det till "Alla." Kanske en gammal gymnasium eller college kompis eller arbetskollega kanske vill skicka en förfrågan. Om du lämnar denna uppsättning till Alla kommer de att låta dem hitta dig. Om du hellre vill det, kan du inte välja "Vänner eller Vänners vänner". Samma principer gäller för nästa alternativ som är Vem kan leta upp dig med ditt telefonnummer?
 • Vill du ha sökmotorer utanför Facebook för att länka till din profil? Detta är en ganska viktig inställning. Trots att jag är en ganska offentlig person, vill jag inte att Google eller Bing (eller någon annan) länkar till min FB-profil på sökresultat. Det betyder att om någon skulle bestämma mig för Google, visas inte min FB-profil i resultaten. Om du väljer att inte tillåta det här, ändrar du bara svaret på "NEJ" - det är inställt att tillåta det som standard.

Tidslinje och taggningsinställningar

Det här avsnittet är ganska viktigt och handlar om vad människor får göra med dig, dina uppgifter och dina foton. Låt oss dyka in genom att klicka på "Tidslinje och märkning" över på vänstra menyn. Jag kommer inte att gå igenom alla inställningar på den här sidan, eftersom de flesta är självförklarande. Men jag ska gå över några av de viktigaste som hittas här.

Vem kan skriva på din tidslinje? Det här låter dig bestämma om dina vänner kan posta något på din tidslinje eller om du bara kan. De flesta vill naturligtvis få sina vänner att skicka meddelanden till dem, men inte alla. Om du vill vara den enda posten på din tidslinje, välj "Edit" -knappen till höger och klicka på "Only Me" i den lilla rullgardinsmenyn.

 • Dölj kommentarer som innehåller vissa ord från din tidslinje. Detta är en ganska cool funktion. Om du till exempel inte vill ha förbannelseord som visas i kommentarer som folk lämnar för dig, kan du lägga till dem här. När du slår redigeringsknappen visas en liten låda som låter dig välja vilka ord eller fraser du inte längre kan se när en vän skriver dem. Den vän som postade kommentaren kommer fortfarande se vad de skrev (exempel: F-bomben), men du kommer inte.
 • Granska etiketter jag älskar det här avsnittet. Detta är förmodligen min favorit privata inställning för alla. Jag vill absolut inte ha några foton som andra försöker posta på mig att visas på min tidslinje utan min tillåtelse, och ibland vill jag inte ha inlägg som en vän eller familjemedlem gör och taggar mig i slumpmässigt för att dyka upp. I det här avsnittet får jag kontrollen att säga ja eller nej till dessa saker. Om du vill avgöra från fall till fall (som jag) vilka foton och inlägg som du är taggade i visas på din tidslinje, klicka på "Redigera" -knappen till höger och klicka sedan på "Aktivera" alternativet i rullgardinsmenyn. Tänk på att detta betyder vad de taggade dig in kommer inte att dyka upp på din tidslinje ... men det kommer fortfarande att dyka upp på deras.

Så här kontrollerar du vem som ser din personliga information om din profil

Det här är lite annorlunda och täcker saker som platser du har jobbat, var du gick i skolan och vem du är i relation till. För att komma till var du behöver ändra dessa inställningar, klicka tillbaka på din profil. Över till vänster där du ser den typen av information som listas, sväng musen någonstans i rutan och du kommer att se en liten pennaikon visas uppe i det övre högra hörnet av rutan. Klicka på den penna. Detta öppnar en liten popup-box med namnet "Anpassa din Intro." Klicka på någon av de lilla pennorna till höger om något av alternativen och den här sidan öppnas:

Jag vet - det är ett bra foto av mig. Jag betalade mycket pengar för att se så bra ut för min dotters bröllop, varför jag valde att inte suddas på mitt foto för den här skärmdumpen. I ALLA FALL! Flytta sig direkt!

På den här sidan kan du bestämma vem som ser informationen som visas här som jag nämnde. Håll bara musen nära en av sektionerna till höger och du kommer att kunna klicka på "Alternativ" till höger. Välj "Redigera" och bestäm sedan vem som helst - om någon annan än dig själv - vill du tillåta att se varje avsnitt. Du kan göra några eller alla av dem privata eller offentliga - eller visas bara till dina vänner. Detta är helt upp till dig och din komfortnivå. Dessutom kan du ändra aktuella datum för dessa bitar av information eller radera dem helt om du vill.

Detta avslutar min handledning om att ändra olika sekretessinställningar på Facebook via skrivbordet eller datorn. Eftersom det finns så mycket information, kommer jag att göra en helt separat inlägg om hur man ändrar dessa inställningar - och mer - på en mobilenhet som jag länkar tillbaka till här. Låt mig veta om du har några frågor eller behöver ytterligare information och jag kommer gärna göra vad jag kan för att hjälpa dig.