Så här ökar du din Android-prestanda

När du först får din Android-telefon är den så snabb som den alltid ska vara. Men med tiden och olika appnedladningar blir din telefon långsammare och långsammare. Först kan du vara lite tveksam till att radera allt eftersom du tror att du behöver allt på din Android-enhet.

Så svårt som det kan tyckas måste du dela sätt med filer eller appar som du inte använder någonting om du vill förbättra din Android-enhetens prestanda. När du har gjort det så märker du hur snabbt din Android-enhet är och det är inte det du ville ha i första hand?

Avinstallera appar som du inte har använt under en stund

Det finns en bra chans att det finns en hel del appar på din Android-enhet som du inte behöver längre. Du kanske tror att du behöver varje app, men du skulle bli förvånad över hur många appar du inte har använt på ett tag.

Om du vill kontrollera vilka appar du inte har använt under en längre tid, gå till Google Play> Hamburgerikon> Mina appar och spel> Installerad. När du är på fliken Installerad ska du se senaste gången du använde appen. Om du ser en app som du inte har använt på ett tag, är det dags att låta den appen gå. Jag vet att det är svårt, men du kan göra det.


Aktivera datasparare på Chrome och hela Android

Genom att spara så mycket data som möjligt bidrar du också till att förbättra din Android-enhetens prestanda. Om du vill aktivera datasparare i Chrome öppnar du webbläsaren och trycker på de tre vertikala prickarna högst upp till höger.

Välj Inställningar och svep hela vägen tills du ser Data Saver. Innan du växlar på funktionen ser du några stycken av vad funktionen ska göra för dig när du slår på den. Alla webbplatser som fortfarande använder HTTP kommer att komprimeras, så din enhet använder den minsta möjliga mobildata.

Nackdelen med detta är att alla webbplatser som för närvarande använder HTTPS inte kommer att komprimeras och kommer att skickas igenom ofta. Om du aldrig har aktiverat funktionen behöver du några dagar för att se information som visar hur mycket data funktionen hjälpte dig att spara.

För att aktivera dataspararen över din Android-enhet, gå till Inställningar och tryck på alternativet Datasparare. Byt bara på det, och du är bra att gå.


Radera filer du behöver inte igen

Du kan ha varit ovilliga att radera några filer eftersom du trodde att du skulle behöva det någon gång i framtiden. Det finns en bra chans att det finns papperskorgen i enhetens lagring som du aldrig kommer att använda igen. Din Android Oreo-enhet sankar på grund av dessa filer.

Om du inte är säker på vad som behöver raderas, kan Android Oreo hjälpa dig med det. Höger under Storage-talet ser du ett alternativ som säger Free Up Space. Genom att knacka på det här alternativet kommer Oreo att föreslå filer eller appar som den anser att du ska radera. OS kommer att föreslå att du tar bort allt du inte har använt på ett tag.


Se till att alla dina appar uppdateras

För att njuta av bästa möjliga prestanda är det alltid en bra idé för dina appar att använda den senaste versionen. Uppdateringar ger vanligtvis fixarna till appar som lagrar, men inte alltid. Innan du installerar en uppdatering, se till att du har läst vad andra användare har sagt om det, så sakerna blir inte sämre.


Radera ackumulerad cache för appar som fungerar

Om specifika appar ger dig problem är det en bra idé att rensa appens cache. Alla dessa temporära filer kan vara synd för din telefons dåliga prestanda. Genom att göra detta påverkas inte dina data eller lagrade lösenord.

Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Lagring> Övriga appar och hitta de appar som orsakar problem. Tryck på Rensa cache och du är klar.


Slutsats

Med dessa tips kommer du att märka hur din Android-enhetens prestanda kommer att börja förbättra. Att sänka telefonens prestanda är något som de flesta användare måste hantera förr eller senare men vet att du vet vad som behöver göras för att åtgärda problemet. Missade jag ett tips du skulle rekommendera? Dela det med oss ​​i kommentarerna.