Hur blockerar eller blockerar någon på Twitter

Twitter erbjuder olika alternativ när det gäller din integritet. Du kan till exempel göra dina tweets offentliga, så alla kan se dem eller inte. Andra integritetsalternativ inkluderar att kunna blockera andra användare. Blockera någon kan betraktas som en sista utväg, men om du någonsin väljer att göra det, har Twitter det alternativet som väntar på att du ska använda det.

Oavsett om du använder Twitter på din dator eller din Android-enhet, kan du förhindra att användare läser dina tweets. När du blockerar någon kommer de inte bara att kunna se dina tweets, men de kommer inte heller att kunna skicka direktmeddelanden.


Hur blockera någon på Twitter

Om du använder Twitter-appen, hitta först det konto du vill blockera. Du kan hitta det här kontot genom att titta igenom ditt flöde, eller du kan använda sökalternativet längst ner. Om du har hittat kontot i ditt flöde kan du blockera det kontot genom att trycka på rullgardinsmenyn till höger.

En meny kommer att visas med olika alternativ; Alternativet att blockera det kontot kommer att vara längst ner. Efter att ha tappat på blockalternativet visar Twitter dig ett meddelande som säger att det specifika kontot inte kommer att följa dig eller skicka några meddelanden. Du kommer inte heller att kunna se några meddelanden från det kontot.

Efter att ha blockerat kontot försvinner det från ditt flöde. För att se om kontot finns i listan över blockerade konton, tryck på din profilbild och välj Inställningar och integritet. Välj Sekretess och säkerhet och svep ner tills du ser alternativet Blockerade konton. Allt konto som du någonsin har blockerat kommer att finnas på den listan.

Om du vill blockera några på Twitter med din dator är stegen väldigt lika. Klicka på rullgardinsmenyn om du ser kontot på ditt flöde. Eller du kan också söka efter kontot med hjälp av sökalternativet.

Om du vill se de konton du har blockerat klickar du på din profilbild längst upp till höger och klickar på inställningar och sekretess. Klicka på alternativet Blockerade konton som borde vara nära botten.

Alla dina blockerade konton kommer att listas där. Om du klickar på Avancerade alternativ kan du också exportera eller importera en lista över konton du vill blockera.

Oroa dig inte om Twitter skickar en anmälan till den blockerade användaren så att de vet vad du har gjort. Den blockerade användaren försvinner också från din lista med anhängare. Om antalet anhängare är viktigt för dig, tänk då två gånger om att blockera en användare. Eventuella tweets som fanns på användarens konto kommer att tas bort och visas inte längre så länge de blockeras.

Om den blockerade användaren undersöker om du har blockerat dem, kan du inte hindra dem från att veta att du har blockerat dem. Om de besöker din profil eller försöker följa dig ser de ett blockmeddelande.

Att hålla ditt konto privat är ett bra sätt att blockera någon. När ditt konto är privat får du ett meddelande om du vill acceptera den personen eller inte. Om du inte vill ha något att göra med dem kan du ignorera följförfrågan.


Hur UnBlock någon på Twitter

För att avblockera någon, följ de steg jag nämnde tidigare om hur du ser de konton du har blockerat. När du är där klickar du på alternativet Blockerat och du får se ett kort meddelande som låter dig veta att kontot har blockerats. På skrivbordet kan du göra detsamma eller klicka på de tre punkterna och välja alternativet Unblock.


Slutsats

Vissa användare förtjänar att vara blockerade, och om du någonsin måste blockera någon, vet du hur du ska göra. Om du någonsin förlåter dem, vet du att avblockering är lika lätt. Hur många användare har du blockerat?