Hur blockera eller avblockera någon på Instagram

Anledningen till varför du kanske vill blockera någon på Instagram kan variera. Det kan vara en användare som du inte kommer överens med längre, och du vill inte att de tittar på dina bilder. Instagram har miljontals miljoner användare, och det är ingen chocker att det kommer att finnas några användare du inte vill vara vänner med.

Den goda nyheten är att blockering eller avblockering av någon inte är så svår det kan tyckas. Det spelar ingen roll om du använder Instagram på din telefon eller på datorn, processen är väldigt lika och lätt. Låt oss se hur du äntligen vilar lätt att veta att en viss användare slutligen blockeras.


Blockerar på Instagram

Att blockera någon på Instagram tar bara tre kranar. Först måste du hitta det konto som du vill blockera. Du kan hitta kontot genom att antingen trycka på en av sina berättelser eller söka efter det.

Den andra ikonen längst ner till vänster är sökikonen. Tryck på det, och Instagram kommer att föreslå vissa användare automatiskt. Om det konto du letar inte finns, tryck på sökfältet och skriv de första bokstäverna i kontot.

Efter att ha tappat på kontot borde du nu vara på den andra användarens huvudsida. Tryck på de tre vertikala prickarna längst upp till höger och välj blockera. Instagram kommer att påminna dig om att personen du håller på att blockera inte kommer att kunna hitta din profil, inlägg eller historier i det sociala nätverket. Den goda nyheten är att Instagram inte låter den andra användaren veta att du har blockerat dem.

Om du använder Instagram på din dator är processen samma. Den enda lilla skillnaden är att de tre prickarna ligger bredvid användarens profilnamn, istället för till höger på din bildskärm.


Unblocking på Instagram

Unblocking någon är lika lätt som att blockera dem. Använd sökverktyget för att hitta det konto du vill avblockera. När du är på användarens huvudprofil sida, tryck igen på de tre vertikala prickarna och tryck på unblock. Ett ännu enklare sätt är att trycka på den blå unblock-knappen till höger om profilsidan, men bara om du inte ser det, har du det här alternativet.

Om du försöker avblockera kontot via din dator kan du komma över ett problem. Det kan hända att du inte hittar det konto du vill avblockera. I så fall har du inget annat val än att avblockera användaren med hjälp av Instagram-mobilappen.


Hitta blockerade konton

Om du har blockerat mer än ett konto och vill se vad den totala summen är, måste du gå till din profil> hamburgerikon

(Android) eller växelsymbolen (iOS)> Inställningar> Svep ner till blockerade konton, och det är här du borde se en lista över alla konton som du har blockerat.


Slutsats

Som du kan se, gör Instagram det enkelt för dig att antingen blockera eller avblockera någon på det sociala nätverket. Du kan göra så många gånger du vill, så det spelar ingen roll hur många gånger du byter dig. Från seriet av det kan du blockera så många konton som du vill, men förhoppningsvis behöver du inte blockera för många. Har du blockerat någon nyligen?