Så här lägger du till musik i dina Instagram-berättelser

Du vill att dina Instagram-historier ska vara perfekta. Du letar efter rätt vinkel för att göra din bild eller video bara perfekt. Du lägger till dina filter och kanske även för många klistermärken, men vem bryr sig, det är din historia. Men om du vill lägga till den slutliga kontakten, varför inte lägga till musik?

Oroa dig inte; du behöver inte vara ett tekniskt geni att göra det. Instagram gör det väldigt enkelt för dig att lägga till inte bara någon låt, men en sång som du egentligen vill. Du har så många musikalternativ att välja mellan, du kommer inte veta var du ska börja.


Lägger till musik

Att lägga den perfekta sången till din Instagram-historia är lätt. När du har Instagram öppen trycker du på alternativet Din historia längst upp till vänster på appens huvudsida. Efter att ha bestämt vilka andra saker du vill lägga till i din berättelse, ta bilden eller videon.

Högst upp till höger ser du en ticker med ett glatt ansikte på det, väljer det och du får se olika klistermärkealternativ. På andra raden borde du se ett klistermärke som säger musik, knacka på den, och du borde se flera stämningar och musikgenrer för att du ska välja mellan.

Du kan välja mellan genrer som hiphop, rock, R & B och soul, pop, country, latin, elektronisk semester och mycket mer. Det är också möjligt att göra klippet så länge du vill och vilken del av videon du vill att musiken ska spela i.

För att bestämma vilken del av låten som ska spelas drar du fältet längst ner. Om du trycker på tidsalternativet längst ner bestämmer du hur länge klippet kommer att vara. Tyvärr kan klippen inte vara för långa eftersom de bara kan vara upp till 15 sekunder långa. Du kan välja mellan tre olika stilar när det gäller hur sången visas.


Lägg till musik från Spotify

Om du har följt ovanstående steg men ännu inte har valt musikklister, kan du använda Spotify för att lägga till musik. Se till att du har den låt du vill lägga till, och innan du börjar spela så behöver låten spelas.

Börja spela in din video och Instagram hämtar på låten du spelar på Spotify. Ljudkvaliteten är inte så illa men ju högre volymen är, desto bättre, åtminstone enligt min åsikt.


Slutsats

Att lägga till musik i dina Instagram-historier behöver inte vara svårt. Du kan lägga till din favoritlåt genom att antingen använda den inbyggda funktionen eller genom att använda Spotify om du inte ser musikklisteren. Nu kommer dina berättelser att bli bättre än någonsin tidigare. Brukar du musik till dina Instagram-historier? Dela din erfarenhet i kommentarerna.