Google Chrome: Inaktivera autoplay-video

Google Chrome-användare letar vanligtvis efter ett sätt att inaktivera de irriterande autoplaying-videon som laddas i webbläsaren. Du kan bli förvånad över att det inte längre finns något sätt att göra det i inställningarna för Chrome-webbläsaren.

Google har faktiskt borttaget alternativet som inaktiverar videor som spelas automatiskt. Användare har begärt att den här funktionen ska läggas till i webbläsaren eftersom den togs bort till nytta.

Alternativ 1 - Installera ett plugin

Det enda du kan göra för att lindra detta problem på alla webbplatser är att installera ett plugin. Medan det finns många plugins som blockerar autoplay-video, verkar pluginprogrammet Inaktivera HTML5 Autoplay det mest effektiva och populära.

Alternativ 2 - Specifika inställningar för webbplatsen

Vissa webbplatser kommer att ge ett sätt att förhindra att videor spelas automatiskt i en inställningspanel på deras webbplats. Facebook verkar vara störst. Du kan gå till Video Settings-panelen och ställa in " Auto Play Videos " till " Off ". Twitter har en liknande inställning som finns på sidan Kontoinställningar.