Galaxy Note 5: Hur man utför Soft & Hard Reset

Om du vill sälja eller ge bort din Samsung Galaxy Note 5, eller om du har problem med att låsa upp, kanske du vill göra en mjuk eller hård återställning på enheten. Här är steg för hur det görs.

Mjuk omstart

Om enheten är frusen eller inte svarar, försök följande om du vill återställa enheten noggrant. Data bör inte raderas när du gör en mjukåterställning.

 • Tryck och håll ner knapparna " Volym ned " och " Ström " samtidigt i 10 sekunder.

Enheten bör starta om och få dig ur din frusna tillstånd.

Hård återställning med operativsystemet

Obs! Innan du utför en hård återställning, se till att säkerhetskopiera alla filer på din enhet samt ditt SD-kort som du tänker behålla. Den hårda återställningen kommer att torka bort alla filer från internminnet, liksom dekrypteringsnyckeln på SD-kortet, vilket kan göra de befintliga filerna oläsliga.

Om du fortfarande har tillgång till enheten, skulle jag först försöka dessa steg eftersom de är lite enklare än hårdvarulägen.

 1. Navigera till " Inställningar " antingen från " Apps " -menyn.
 2. Bläddra ner till den Personliga gruppen och tryck på " Back Up and Restore ".
 3. Tryck på alternativet "Fabriksdataåterställning".
 4. Det kommer att ta fram en skärm som visar alla konton som synkroniseras på enheten, tryck på knappen Återställ telefon nederst.
 5. Du får se den slutliga verifieringsskärmen, tryck på knappen " Ta bort alla ".
 6. Enheten startar om och startar i återställningsläget för att avsluta processen. Du kommer att se Android-logotypen ett ögonblick, och det startas om igen. När detta är klart kommer du tillbaka till välkomstskärmen för att ställa in enheten.

Hård återställning med hjälp av maskinvarumetoden

Om du inte kan komma in i operativsystemet alls kan du utföra en hård återställning med endast hårdvaran.

 1. När enheten är avstängd håller du knappen " Volume Up " och trycker på " Power " -knappen.
 2. Fortsätt hålla knappen " Volym upp " och du kommer se återställningsskärmen visas när du ser Samsungs logotyp.
 3. Använd " Volym upp " och " Volym ned " för att navigera till " Torka data / fabriksåterställning " och tryck på " Power " -knappen för att välja / bekräfta.
 4. Använd " Volume Up " och nedåt för att navigera till " Yes " och tryck på " Power " knappen för att bekräfta.
 5. Använd " Volume Up " och " Volume Down " för att navigera till " Reboot System Now " och tryck på " Power " knappen för att välja / bekräfta.
 6. Enheten startar om och startar i återställningsläget för att avsluta processen. Du kommer att se Android-logotypen ett ögonblick, och det startas om igen. När detta är klart kommer du tillbaka till välkomstskärmen för att ställa in enheten.

Detta inlägg gäller för Samsung Galaxy Note 5-modellen SM-N920.