Gratisprogram fixar saknad sångtitel, artist och albuminformation i iTunes

Är ditt Apple iTunes-bibliotek en röra? Vissa har konstnären i samma fält som namnet på sången. Andra saknar albumets titel. Det finns många program som erbjuder att fixa ditt iTunes-bibliotek mot en avgift. Men varför gör det, när det finns ett program som gör det gratis? MusicBrainz Picard fungerar i Windows, MacOS och Linux. Det kommer att städa så många av dina musikspår som du vill gratis. Följ bara dessa steg.

  1. Ladda ner och installera MusicBrainz Picard.
  2. Öppna iTunes och sortera ditt musikbibliotek så att objekt med saknad information är alla tillsammans. Till exempel, sortera efter " Artist " om du har filer som saknar musiks artist.
  3. Öppna MusicBrainz och dra och släpp spåren som behöver rengöras från iTunes över till MusicBrainz-fönstret.

  4. Dina låtar kommer att visas i den vänstra delen av fönstret. Välj " Oöverträffade filer " och klicka sedan på " Skanna ".

  5. Programvaran ska skanna albuminformationen för varje låt och fylla i högra sidan av fönstret. Objekt som inte kan lokaliseras kommer att visas i rosa på vänster sida.

  6. När skanning har slutförts kan du markera de spår du vill spara med den nya informationen och klicka sedan på " Spara ".

  7. Nu är låtarna fixade, men för att iTunes ska anpassa sig till ändringarna måste du spela upp varje fil. Du kanske vill skapa en spellista som innehåller varje fil som du har fixat och hoppa över var och en.

  8. När sången spelats uppdateras informationen med rätt sång, artist och albuminformation.

  9. Om du vill ta saker ytterligare ett steg kanske du vill fixa albumet. Eftersom låten nu har rätt information i filen kan du högerklicka på en enskild låt eller markera flera låtar och välj sedan " Hämta albumart ".

Där! Ditt iTunes-musikbibliotek uppdateras nu med rätt ID3-information. Nu är det mycket lättare att hitta den musik du vill lyssna på.

Obs! Trots de tidigare skärmdumparna ska den här processen fungera med iTunes 12.