Fix meddelandet fastnat i Outlook 2019 Outbox

Det finns några anledningar att ett meddelande kan fastna i utkiketten Microsoft Outlook 2019 och 2016. Här är de vanligaste problemen och lösningarna.

Orsak 1 - Nyligen ändrat lösenord

Ändrade du nyligen ditt lösenord för inloggning? Kanske fungerar Outlook fortfarande av det gamla lösenordet. Prova att stänga och starta om Outlook. Om det inte fungerar kan du försöka starta om datorn för att återställa allt.


Orsak 2 - Meddelandet är för stort

Kontrollera att meddelandet inte är för stort. Ta en titt på utkorgen. Om storleken på meddelandet är över 5 MB i storlek kan det sitta där ett tag försöker skicka. Du kan låta meddelandet sitta där och se om det går så småningom, eller försök minska meddelandets storlek. Om du har en bilaga, försök komprimera bilagan med WinRAR. Winzip eller med hjälp av den inbyggda Windows-metoden.


Rensa ett objekt ur utkorgen

Om du bara vill ge upp och ta bort ett meddelande från utkorgen så att du kan skicka om det, så är det bästa sättet att göra det.

  1. Avsluta Outlook eller gå till fliken " Skicka / ta emot " och välj " Arbeta offline ".

    Välj " Start " och sök sedan efter " Utkorg " i området Starta sökning .

  2. Varan / objekten i utkorgen ska visas i sökningen. Om du vill visa och kopiera innehållet i e-postmeddelandet innan du tar bort det från utkorgen kan du öppna det härifrån. Du kan också radera det genom att högerklicka på det och välja " Radera ". Det tar slutligen bort objektet från din utkorg.

  3. Gå nu tillbaka under " Skicka / ta emot " och välj " Work Offline " igen och fortsätt din arbetsdag. Meddelandet ska inte längre sitta fast i utkorgen i Outlook.

Obs! Dessa steg är baserade på MS Outlook 2019 för Windows 10, 8, 7 och Vista.