Fix iPhone eller iPad Fryst eller Låst upp skärmen

Om din Apple iPhone eller iPad skärm är frusen eller låst, är det inte kul. Normalt kan du helt enkelt dra ett batteri från en enhet om den låser upp. Apple-enheter har dock inte ett flyttbart batteri. I stället måste du prova dessa alternativ.


Försök att stänga av

  • Om en kraft slutar inte fungerar, stäng av iPhone och sätt på den igen. För att göra detta, tryck och håll ner " Sova / vakna " -knappen i några sekunder tills en röd skjutreglage visas och skjut sedan reglaget för att stänga av enheten. När du har stängt av trycker du på och håller ned " Sömn / Vakna " -knappen för att sätta på enheten igen.

Force Reset

Om alla ovanstående inte gjorde tricket, tvinga en återställning. Att tvinga en återställning tar inte bort data från enheten.

iPhone X & 8

  1. Snabbt tryck på " Volym upp ".
  2. Snabbt tryck på " Volym ned ".
  3. Håll knappen Sleep "/" Wake "intryckt tills Apple-logotypen visas.

iPhone 7

  • Tryck och håll inne både " Sömn / Vakna " + " Volym ned " -knappen i minst tio sekunder.

iPhone 6 och äldre

  • Andra versioner kan kräva att du håller " Sleep / Wake " + " Home ".

Förhoppningsvis har en av dessa alternativ fungerat för dig och din Apple iPhone arbetar nu igen. Om inte, kan du behöva försöka återställa med iTunes, som kommer att torka all data från enheten. Data kan vanligtvis synkroniseras från din dator igen.


FAQ

Min iPhone / iPad slår inte på. Vad gör jag?

Se till att enheten är ansluten till väggen med hjälp av adaptern och kabeln så att du får mest utladdning. Vänta ca 10 minuter och försök sedan stegen ovan.