Firefox: Rensa adressadressen URL-historik

När du skriver en adress i adressfältet i Firefox kommer den upp med en lista över webbplatser som du tidigare har besökt. Du kanske vill rensa den här listan på grund av integritetshänsyn. Att hitta ut hur man gör det visade sig dock vara mycket svårt för mig.

Om du vill att adressfältets historia ska rensas helt, finns det en rad saker du behöver göra. I denna handledning kommer jag att täcka var och en, och du kan göra vad som fungerar bäst för dig.

Steg 1. Rensa Nylig Historia

Webbplatser som du nyligen har besökt visas i adressfältet när du börjar skriva. Du kan rensa den här listan genom att gå till menyknappen och välja " Alternativ" > " Sekretess ". Därifrån, välj " Rensa din senaste historia ". För " Tidsintervall för att rensa: ", välj " Allt ". Markera alla rutor och välj sedan " Radera nu ". Detta kommer inte att bli av med allt men.

Steg 2. Inaktivera förslag

Det är ganska extremt att göra, men du kan inaktivera de förslag som visas när du skriver in adressfältet. För att göra det, skriv " om: config " i adressfältet och ändra inställningen för " browser.urlbar.maxRichResult " till " 0 ".

Det här klargör inte riktigt adressfältet. Det gör bara förslagen gå tillbaka 0 dagar. Om du bestämmer dig för att senare ändra inställningen igen, visas det fortfarande samma föremål som fanns tidigare.

Steg 3. Radera bokmärken

Bokmärken visas som förslag också. Så du kan enkelt ta bort alla bokmärken du inte vill ha. Personligen tog jag till ett tips om att ta bort filen " places.sqlite " från min Firefox-profilmapp. Om du raderar den här filen raderades alla bokmärken ur Firefox.

  • Windows XP: C: \ Documents and Settings \ användarnamn \ Programdata \ Mozilla \ Firefox \ Profil \ profilmappen
  • Windows 10, 8 och 7: C: \ Användare \ användarnamn \ AppData \ Roaming \ Mozilla \ Firefox \ Profiler \ profilmapp

Steg 4. Rensa plugindata från tredje part

Även efter att ha gjort alla ovanstående steg hade jag fortfarande saker som dyka upp när jag skrev en webbadress. Jag fick reda på att de var webbplatser som var placerade i min bokmärkesavdelning. Men jag bokade inte några av de föremål som uppstod. Hur kom de dit? Tja, min StumbleUpon-plugin lagrade objekt automatiskt till mina bokmärken. Det finns en mängd olika applikationer som också automatiskt bokmärker objekt. Du kan behöva titta på denna möjlighet på ditt eget system.

Jag hoppas att dessa tips har hjälpt dig. Vänligen dela din erfarenhet i avsnittet Kommentarer nedan.