Allt du bör veta innan du roterar din Android-enhet

Att döda din Android-enhet kan vara riskabelt företag, speciellt om du inte är väldigt tekniskt kunnig. Du kanske tror att allt som krävs för att rota vilken Android-enhet som helst är att hitta någon metod online och följ dessa instruktioner, eller hur?

Tyvärr är roten inte så enkelt, men det är inte heller raketvetenskap. Se till att du bokmärker den här guiden eftersom den visar dig vad du behöver veta innan du roterar din speciella Android-enhet.

Vad är Rooting?

Rooting är en metod som ger dig privilegierad kontroll över din Android-enhet. Eftersom Android använder en Linux-kärna, ger root-metoden dig superuserbehörigheter.

Rooting tar bort alla de begränsningar som standard Android OS har. Du kan till exempel ta bort bloatware (appar som följde med telefonen och har inte en avinstallationsknapp). Du kan även köra appar som annars inte skulle kunna bland annat.

Rödar din Android-enhet farligt?

Rooting har sina risker. Du är till exempel mer utsatt för säkerhetsrisker och du kan också förlora din tillverkares garanti. Du måste också vara försiktig med att inte välja en rotationsmetod som inte var avsedd för din speciella enhet eller du kan orsaka permanent skada på din telefon.

Om du kör fel metod kan du hamna med din telefon, med andra ord kommer du att sluta med en dyr pappersvikt. Om du tror att du har brickat din telefon, borde du nu att det finns två typer av tegelstenar.

Den första är där din telefon inte slår på alls, det är den hårda tegelstenen. Då finns det en mjuk tegel som enkelt kan identifieras eftersom din Android-enhet kommer att sitta fast i en startslinga. En mjuk tegel är ett programfel och kan fixas men det kanske inte är så enkelt som du vill.

Titta på rätt ställe för dina rota metoder

Bara för att en webbplats hävdar att den har den perfekta rotationsmetoden betyder det inte att du borde fortsätta och försöka. Se till att metoden du använder är från en pålitlig källa. En källa som du kan försöka är XDA Forums.

Säkerhetskopiera dina filer

Eftersom rooting är riskabelt är det inte ovanligt att vissa användare kan förlora sina filer. Om root-metoden skulle radera din fil, skulle det inte vara ett problem om du säkerhetskopierade dem först.

Känn allt om din telefon

Du vet självklart redan saker som tillverkare, bärare, Android-version och modell, men du behöver veta mer. Se till att du känner till andra data som modellnummer, kärnnummer, byggnummer etc.

Denna information är viktig eftersom metoden du väljer att rotera måste matcha all telefonens information. Om en sak inte överensstämmer så kan du lätt sluta att bricka din telefon.

Ladda upp det batteriet

Det är mycket viktigt att innan du roterar din Android-enhet som du laddar den till 100%. Andra kan rekommendera 80% men det är bättre att vara säker än förlåt. Du vet aldrig hur länge rooting processen kan ta.

Därför är det också viktigt att du har hela tiden i världen när du bestämmer dig för att rotera din Android-enhet. Rusa aldrig när du försöker rota metoder eftersom du enkelt kan göra ett misstag.

Läs annan användares kommentarer

Även om du jämförde allt som ska jämföras, och du vet att du har hittat rätt metod, är det alltid en bra idé att läsa användarens kommentarer.

Genom att läsa dem får du den information som du annars inte skulle kunna få. Kommentarerna kommer att berätta för dig hur pålitlig den metod är och vilka problem de kom över. Om du upplever samma problem kan kommentarerna till och med ge dig den lösning som andra har försökt.

Anpassade ROM-skivor

ROM står för läsminne, men namnet gör det inte rättvisa. Det är i princip telefonens firmware baserat på Googles Android-plattform. Eftersom Android är öppen källkod kan alla som vet vad de gör göra ändra ROM-koden och skapa en egen ROM, alltså namnet Custom ROM.

Det finns tre typer av ROMS; framtida versioner, de som lägger till nya funktioner och de som bara fokuserar på stabilitet och snabbhet.

ADB

ADB står för Android Debug Bridge, och det är en typ som tillåter utvecklare att åtgärda eventuella fel som en app kan ha. Du kan göra det genom att ansluta enheten med ADB via en dator. Se till att du använder rätt terminalkommandon eller resultaten kan vara katastrofala.

Låt inte ADB skrämma dig, du kommer antagligen bara använda den när du har steget för steg rotationsmetod in från dig ändå. Se till att du gör lite forskning om ADB om du inte är så bekant med den.

SDK

SDK betyder Software Development Kit och det här är fler initialer du behöver känna till. Även om du bara kommer att rota måste du ladda ner hela plattformen som utvecklare använder för att fungera. När du laddar ner det är det bäst om du sparar det på din C-enhet eftersom det blir lättare att komma dit med kommandoraden.

Se till att ha nödvändiga drivrutiner

Att ha nödvändiga drivrutiner är också viktigt för att rotera din Android-enhet. Att hitta drivrutinerna är enkelt eftersom allt du behöver söka efter är orden Galaxy S7 Windows Drivers. Du skriver självklart i telefonen du kommer att rota.

Vet hur man avlägsnar

Innan du rotar, är det också en bra idé att veta hur man ska lossa. Om du inte gillar vad roten har gjort på din telefon vet du åtminstone hur man ångrar allt.

Slutsats

Som du kan se att rooting kan vara komplicerat, så om du inte är säker på vad du gör är det bättre att fråga din techy vän för lite hjälp. Det öppnar en helt ny Android-värld men det kommer också med risker. Vilken enhet kommer du att rota? Lämna en kommentar nedan och dela dina tankar.