Aktivera denna PC-ikon på skrivbordet för alla Windows 10-användare

Du kanske redan har andra saker på din Windows 10-dator som inte fungerar korrekt, men ikonen Denna PC (tidigare känd som "Den här datorn) kan inte vara en av dem. Den här PC-ikonen gör det lättare att hitta dina filer, så det är ingen överraskning att du alltid behöver snabb åtkomst.

Anledningen till att du kanske inte kan hitta den är att den kan vara under det nya namnet: Den här datorn. Namnet kan vara annorlunda, men de tjänar samma syfte.


Så här återställer du denna PC-ikon

För att återställa ikonen Denna dator måste du gräva i datorns inställningar. Klicka på Windows Start-menyn följt av inställningshjulet. När du är i Inställningar, klicka på alternativet Anpassning.

När du anger personalisering kommer du automatiskt att vara i alternativet Bakgrund. Klicka på alternativet Teman på vänster sida av fönstret och bläddra ner till alternativet Relaterade inställningar. Inställningsalternativet för skrivbordsikonen (den du behöver klicka på) blir den första på listan.

När du klickar på Inställningar för skrivbordsikonen visas ett nytt fönster. Överst kan du se alternativet Skrivbordsikoner och nedan, alla alternativ som du kan klicka på.

Om du vill lägga till andra ikoner på skrivbordet medan du är här, gå till den. När du är klar kommer datorns ikon att visas på skrivbordet. I mitt fall placerades det längst ner till vänster, om det också händer med dig, klicka på det och dra och släpp det där du vill att den ska gå.

Glöm inte att du även kan komma åt den här datorn genom att söka efter den i sökfältet i Cortana. Om inte, kan du också komma åt det via File Explorer, PC-alternativet kommer att vara en av de få ovanpå.

Slutsats

PC-alternativet gör det mycket lättare att komma till dina filer. Så, när det saknas, är det förståeligt att du börjar bli panik. Som du kan se, är ikonen nybörjarvänlig och snabb också för att komma tillbaka.