Har Wi-Fi mer batterikraft än 3G eller 4G / LTE?

Telefongeeks har argumenterat för huruvida Wi-Fi konsumerar mer batteriström än 3G eller 4G / LTE sedan den moderna smartphoneens födelse. Vissa kommer att svära att Wi-Fi är det enda sättet att gå. Andra säger att det är bäst att lämna Wi-Fi och ansluta till 3G eller 4G trådlöst nätverk. Men oavsett vilken sida av staketet du är på, kan både Wi-Fi och 3G / 4G betraktas som bättre eller sämre för dyrbar batterilivslängd beroende på situationen.

De flesta enheter stänger automatiskt 3G och 4G när de är anslutna via Wi-Fi. När du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk förbrukar enheten betydligt mindre batteriström. Det är särskilt sant med 4G, eftersom tekniken förbrukar en stor mängd kraft.

Varför 4G verkligen dränerar ditt batteri så mycket?

Fråga någon, inklusive de personer som arbetar för din trådlösa leverantör "Varför 4G dränerar batteriet så fort?", Och du kommer sannolikt att få ett svar som "Det är mer kraftfullt, så det brukar använda mer kraft." Jo, det är inte helt sant. Det är väldigt komplext än det, och ingen av anledningarna har egentligen något att göra med 4G-tekniken själv.

  • För närvarande har trådlösa leverantörer som Verizon Wireless inställt sina 4G / LTE-aktiverade enheter för att ansluta till både 3G och 4G-nätverken samtidigt. Det betyder att telefonen fungerar dubbelt så svårt för att upprätthålla en anslutning, och därför använder du dubbelt så mycket ström för att upprätthålla en anslutning.
  • När du ringer eller skickar och tar emot textmeddelanden måste 3G-radion pausa. Denna ändring av radiostatus orsakar en extrem belastning på batteriet.
  • När du reser måste din trådlösa enhet ständigt byta torn för att hålla dig ansluten till nätverket. Detta kallas "handover". Med Verizon har saker som konfigurerats (LTE till EV-DO) dränerar överföringen ditt batteri snabbare än det skulle med en 4G / LTE-anslutning.

Så egentligen är 4G inte skyldig för att telefonen behöver en avgift fyra gånger om dagen. Det är det arkaiska sättet som enheterna och nätverket är konfigurerade. Naturligtvis är det förmodligen konfigurerat på det sättet av en anledning som ingen av oss skulle förstå. Hur som helst läs sidan 5 i "What is LTE?" Efter över på ExtremeTech för en mer detaljerad beskrivning (och fantastisk).

Vad kan jag göra för att spara batterilivslängd?

Om din enhet inte är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk är det dock bäst att Wi-Fi är avstängt och att du använder en dataanslutning från ditt trådlösa nätverk. Annars kommer din enhet alltid att söka efter en Wi-Fi-anslutning och döda batteriet i processen.

Om din enhet inte ligger inom Wi-Fi, 3G eller 4G, är det bäst att du sätter telefonen i flygläge tills du har täckning igen. Den ständiga sökningen på din enhet gör för en signal vad som dränerar kraften mest.

Så summera, för att spara batteriström gör du följande:

  1. Försök hålla kontakten med ett Wi-Fi-nätverk för bästa resultat.
  2. När du inte kan ansluta via Wi-Fi, stäng av den.
  3. När du inte kan ansluta till något, aktivera flygläge.