Anslut Nexus 5X till dator

Om du vill överföra filer till och från Nexus 5X-smarttelefonen med din dator, här är en handledning för att hjälpa dig.

Om du köpte din Nexus 5X från Google så märker du snabbt att de skickar enheten utan en kabel som ansluts till din dator. Den kommer bara med USB-C-kabeln och nätadaptern.

Alternativ 1 - Fysisk kabelanslutning

Du har ett par alternativ för att fysiskt ansluta enheten till datorn.

  • Hämta en adapter som gör det möjligt för en befintlig Android Micro USB-kabel att fungera med USB-C-porten på din Nexus 5X.
  • Hämta en separat kabel som ansluter en USB-C-enhet till en USB-A-port på datorn.

När du har något av ovanstående föremål följer du dessa steg.

  1. Anslut kabeln till din Nexus 5X och datorn. Om du använder en Mac, ladda ner och installera Android File Transfer.
  2. Dra ner meddelandefältet på 5X och välj " USB för filöverföring "

  3. Välj " Filöverföringar ".

  4. Ett alternativ för " Nexus 5X " ska visas under File Explorer (Windows). Öppna den, och det kommer att finnas ett alternativ för " Intern lagring " där du kan överföra filer mellan datorn och enheten. MacOS-användare kan öppna Android File Transfer.

Alternativ 2 - Bluetooth-anslutning

Det här alternativet rekommenderas inte för att överföra en stor mängd filer eftersom det är ganska besvärligt. Men det kommer att fungera för några filer.

  1. På 5X, öppna " Inställningar "> " Bluetooth " och se till att den är aktiverad " " och gör enheten synlig / upptäckbar.
  2. Anslut till 5X från din enhet. I Windows 10 kan du gå till " Start "> skriv " Bluetooth "> " Bluetooth-inställningar ". Välj Nexus 5X, sedan Pair och Connect till den.
  3. Nu kan du överföra filer till enheten. I Windows 10 kan du gå till " Start "> skriv " Bluetooth "> " Wizard Bluetooth File Transfer " för att skicka eller ta emot filer.