En omfattande titt på Googles Wi-Fi-hemsystem

Google Wireless Home Router är ett höghastighetsnätverk som förstärker det trådlösa nätverket och länkar alla smarta hemapparater. Den snabbaste och mest pålitliga Wi-Fi-enheten täcker upp till 1500 meter i intervallet. Det fokuserar på användarvänlighet och installation, vilket betyder att det är lätt att klicka och ansluta kablar till routern.

Den nya Wi-Fi-routern från Google innehåller en nätverksteknik som gör att navet kan accelerera sin hastighet genom att helt enkelt doppa in i den tydligaste kanalen och de snabbaste informationen som finns tillgängliga för dina enheter.

Du får en kompatibel och enkel applikation som kopplar fast din trådlösa hubbfastighet säkert och till de senaste toppmoderna enheter som mäter direkt.

Funktioner

En ny design

Routerns gränssnitt som ses från Google verkar inte som en webbrouter vid första anblicken på grund av dess stil, dess storlek och dess unika form jämfört med de vanligaste routrarna. Den består av en vit cylindrisk design som liknar en skiva med mått på 106 mm och en höjd på 69 mm.

Routern är allvarligt lätt och känns och liknar en plastkopp på cirka 340 gram. Den har en ljus diod som blinkar i mitten av routern. Detta belyser routern baserat på dina omständigheter och anslutningsscenariot. Det blir röd om det upptäckts ett fel och lyser upp blå så snart allt fungerar bra igen gör routern mycket användarvänligare.

Enkel installation och användning

Även om det har ett intressant och unikt utseende, klarar denna router fortfarande att erbjuda en bekväm installationsprocess. Allt du behöver göra är att ansluta den till din elektroniska utrustning med den inbyggda koaxialkabeln och sätt sedan in USB-adaptern i en strömförsörjning.

Därefter visas den på skärmen genom en applikation. Det kan också känna igen din telefon om du bara kontrollerar din QR-kod med hjälp av smartphone-kameran med jämna mellanrum. Skapa sedan ett konto och voila! Du är helt ansluten. Det finns inga tryckknappar eller klickknappar som behövs. Du behöver bara skanna och ansluta den för åtkomst.

Kompletterande program- och programalternativ

Till skillnad från andra routrar, har detta nätverk router system en enkel applikation som du kan övervaka alla anslutna Android-enheter och andra smarta enheter till deras trådlösa anslutning. Det låter dig dela eller förbjuda lösenord eller genom föräldrakontroll varje mobilenhet.

Du kan också hantera föräldrahanteringsinställningar som adresserar aktiviteten för alla enheter som är anslutna till routern för att säkerställa fullständig säkerhet. Den här appen är kompatibel med alla Android- och Apple-enheter och finns även tillgänglig på Google Play Butik.

Den använder också en nätverkshjälpsteknik som undviker överbelastning av anslutna enheter genom att skanna var femte minut över det trådlösa spektrat. Från analysen kan nätverksassistenten använda följande resultat för att utvärdera vilken som är den enklaste kanalen och mäta informationen på webbplatsen du behöver.

Dessutom säkerställer denna teknik att du har högsta möjliga bandhastighet och association med jämna mellanrum från din router. Kontroller utförs regelbundet och kan verifieras av din webbleverantör.

Tekniska poäng

Dessa inkluderar 802.11 trådlös anslutning med dubbla band frekvenser upp till ett par 2, 4 och 5 Hertz kanaler. Den stöder 2 × 2 antenner och strålbildning. Dessutom finns det 2 Gigabit LAN-portar som innehåller en fyrkärnig processor med 512 MB RAM och fyra GB flashminne. Dessa är bra Wi-Fi och minnesspecifikationer för en router värderad till $ 80 eftersom den erbjuder över genomsnittliga funktioner.

Prestanda

När du kontrollerar den trådlösa aktiviteten i Googles Wi-Fi-hemsystem kan du se att den innehåller ett bra hastighetsområde, men inte topphastigheten av alla routrar på marknaden. Trots att den helt täcker den bredaste täckningen och den trådlösa anslutningen försvagar Google Wi-Fi-signalen av störningar genom väggar, tjocka paneler, tak och andra brädor. På grund av detta får du långsammare nätverkshastighet och association.

Men de som behöver en viss enhet som prioriterad kan enkelt ändra saker. Nätverksroutersystemet innehåller ett riktigt ekonomiskt läge som kallas en "prioriterad enhet" som ger en speciell enhet större betydelse över nätverket (med lite extra hastighet). Enheten på detta tillåter en till fyra timmar mer anslutning.

specifikationer

 • Wi-Fi-specifikationer: 802.11AC och Dual Band Mesh
 • Radiofrekvensområde: 2, 4 till 5 Hertz
 • Antal antenner: 4
 • Hamnar: 2 1Gbps LAN
 • Minne: 512 MB
 • Förvaring: 4GB
 • Wi-Fi-chip: Qualcomm IPQ4019
 • Processor: Quad-core ARM 710MHz
 • Område: 105 meter bara för routern
 • Storlek: 4, 1 x 4, 1 x 2, 7 inches
 • Vikt: 11, 8 uns
 • Antal flyttbara antenner: 0
 • Färg vit
 • Processorer: 4

För-och nackdelar

Pros

 • Enkel montering och installation
 • Användarvänlig enhet
 • Pålitlig Wi-Fi-hastighet
 • Bred täckning
 • Kompakt och lätt design
 • Designad för familjemedlemmar
 • Förbättrad säkerhet

Nackdelar

 • Har inte webbgränssnitt
 • En router kan bara täcka rum eller små lägenheter i stället för större hus

Slutsats

Sammanfattningsvis är denna router fast men inte den bästa tillgängliga. Det finns några svagheter, som förvrängningshastighet och brist på webgränssnitt. Men det ger fortfarande alternativ och specifikationer som är relativt nya och ger en bra anledning till att Google Wi-Fi-systemet kan vara rätt för ditt hem.

Sammantaget är en router definitivt ett bra val för en familj med ett genomsnittligt hem. Till en överkomlig $ 80 får du ett adekvat Wi-Fi-sortiment, enkel installation, bra hastigheter och selektiva funktioner som specifika anslutningar för anslutningar och lösenordsrestriktioner.

Så om du letar efter pålitlig Internetanslutning till ett rimligt pris är det bättre att gå till Googles Wi-Fi-hemsystem över andra kommersiella märken som tar ut mer. Förhoppningsvis hjälper denna översyn dig att ta reda på om den här routern är den rätta för dig. Om du vill kolla in denna router för din familj klicka här.