Vanliga iCloud-fel och hur man fixar dem

När du använder en iOS-enhet är det nästan en givare genom att du kommer att sluta använda Apples iCloud-tjänster. Tjänsterna kan vara bra, men precis som alla andra tjänster kan det misslyckas då och då. Det fel du stöter på beror givetvis på vad du försöker göra.

Eftersom antalet fel du kan komma över är betydande, låt oss täcka de vanligaste. Till exempel kan du stöta på ett fel som säger att du inte kan ansluta till iCloud eller att det finns ett synkroniseringsproblem. Oroa dig inte, jag har täckt dig.


Anslutningsfel på iCould

Anslutningsfel är inte alltid ditt fel: det är ibland Apples fel. För att korsa den möjligheten från listan kan du kolla Apples statussida där du kan se om servrarna är igång.

För att åtgärda detta fel kan du behöva godkänna de senaste villkoren. Du kan göra det genom att gå till Inställningar och tryck sedan på ditt namn längst upp till vänster på displayen. Om en uppdatering av villkoren är nödvändig, bör du se ett meddelande som låter dig veta.

En annan möjlig lösning är att logga ut från ditt konto och logga in igen. När du trycker på ditt namn ska alternativet för utloggning vara längst ner i rött. För att logga ut från ditt iTunes-konto, gå till inställningar> tryck på ditt namn> iTunes & App Store> Välj ditt konto> Logga ut.


Apps kan inte spara data till iCloud

För att spara utrymme på din iOS-enhet har du dina appar spara deras data till iCloud. Men det finns tillfällen då det inte görs automatiskt, och lösningen kan vara lika enkel som att växla på alternativet.

Det låter dumt, men orsaken till att programmen inte sparar data kan bero på att du inte har aktiverat alternativet. För att kontrollera om det är på, gå till Inställningar> Knacka på ditt namn> iCloud. Alla appar som har sin växling aktiverad använder iCloud.


iCloud kommer inte att synkronisera

Du har hört det här en miljon gånger, men ibland tar det bara en enkel omstart. Slå av och på på din iOS-enhet. Om problemet efter en omstart kvarstår, se till att du är inloggad på alla konton som inte ska synkroniseras. För att kontrollera om du är inloggad, gå till Inställningar> Tryck på var ditt namn finns på dina iOS-enheter.


Kan inte komma över det uppdaterade iCloud-inställningsmeddelandet

Har iCloud-inställningarna uppdaterats under en längre tid? För att komma förbi detta kan du försöka stänga av din iOS-enhet. När det är avstängt och du trycker på strömbrytaren för att slå på den, håll den intryckt tills Apple-logotypen visas.

Du måste ange din iCloud-data på nytt i Inställningar. Denna åtgärd gäller även om du upplever problemet när du ser det när du installerar din nya iPhone eller iPad. Det är också vanligt att se det här felet i installationsassistenten också.


Slutsats

Förhoppningsvis kommer du inte att behöva hantera dessa problem för ofta. Men när de visas kommer du att vara bra och redo. Apple erbjuder en utmärkt service, men även de bästa kan misslyckas då och då. Vilka fel går du över ofta?