"Kan inte ta skärmdump på grund av säkerhetspolicy" Meddelande i Android

Jag försökte fånga ett bild på skärmen med min Samsung Galaxy Note8 Android-telefon i morse och hälsades med ett meddelande som sa till mig " Kan inte ta skärmdump på grund av säkerhetspolitiken ". Vad kan orsaka detta problem?

Orsak 1 - Incognito för Chrome

Android OS förhindrar nu att skärmdumpar tas under inkognitotillstånd i Chrome-webbläsaren. Det finns för närvarande inget sätt att inaktivera denna "funktion". Du kan installera Firefox och ta en skärmdump i Incognito-läge där, men om du tar en skärmdump i Google Chrome, får du inte använda Incognito Mode för att göra det.


Orsak 2 - Policy inställd på Telefon

Om din Android-enhet har utfärdats till dig av en skola eller ett företag, kan de ha verkställda policyer som förhindrar skärmdumpar. Policyn kan också verkställas om du har lagt till ett företagskonto på din telefon.

Du måste antingen prata med IT-avdelningen eller ta bort kontot som är kopplat till policyn från " Konton " i " Inställningar ".


Orsak 3 - Policy i App

Vissa appar har en policy som hindrar skärmdumpar från att tas. Finansiella appar som investeringar och banker har vanligtvis skärmdumpar inaktiverade för säkerhetsändamål. Det förhindrar att skadlig kod kan köra i bakgrunden på din enhet och skicka en kopia av din skärm till en hackare.