Apple Mac Mini Review

En av de bästa gadgetproducerande företagen, Apple, har definitivt inte glömt sin Mac Mini och den här efterlängtade utgåvan är solidt bevis. Utan tvekan har den minsta Mac alltid varit älskad och älskad av de flesta Apple-kunder, men det har gått över fyra år sedan en ny rollades ut. Apple Mac Mini har sett den lilla formen Mac uppdateras för den nya tiden.

Apple hävdar att den senaste versionen av Mac Mini är ungefär fem gånger snabbare än den tidigare versionen. definitivt värt den tid vi väntade på det. Ökningen i prestanda beror till stor del på att de specs som ramper upp, som tillägget av en hexa-core Intel-processor, och det ger också cirka 64 GB RAM. Med alla dessa specifikationer borde det inte vara en överraskning att Mac Mini är hyllad som en medieskapande maskin. Det hävdas också att det är cirka 30 gånger snabbare än den tidigare versionen vid HEVC-kodning. När det gäller anslutning, utmärker den också, med fyra Thunderbolt 3-portar på baksidan.

Låt oss ta en titt på Apple Mac Mini och se om det var värt att vänta och även om det skulle vara det perfekta valet för dig.

Fördelar och nackdelar med att använda Apple-produkter

Om du funderar på några av de Apple-produkter som finns på marknaden idag är det viktigt att överväga hela Apple-ekosystemet och de fördelar och nackdelar som följer med det. Även om du äger en enda produkt, kommer du att bli pressad att använda Apple-exklusiva funktioner och tjänster.

Medan det för vissa kan vara en dealbreaker, kommer andra att finna det fördelaktigt att ha ett sådant väl avrundat system.

Pros

- Utsökt design

- Sömlös hårdvara och programkompatibilitet

- Inbyggda appar och funktioner

- Utmärkt kundsupport

Nackdelar

- Ej moddable

- Brist på produktsupport från tredje part

- Generellt dyrt

Du kan köpa Apple Mac Mini off Amazon och uppleva alla fördelarna som det medför.

Look and Design

Om du är en fan av företaget, kompakt design som är vanligt för tidigare Mac Minis, kommer du vara mycket glad att veta att den här versionen av Mac mini håller samma små och kvadratiska metalldesign, även om den är lite tyngre jämfört med den senaste Mac Mini.

Med samma dimensioner kan Mac Mini fortfarande ha mycket kraftfull maskinvara. mer kraftfull än tidigare versioner. Detta beror på den förbättrade termiska arkitekturen som omfattar en relativt större fläkt, förstorade öppningar och en omformad strömförsörjning.

Det finns få förändringar i utformningen av Mac Mini, den kommer i Space Grey, som är den enda färgen som är tillgänglig den här gången. Den är också gjord av cirka 60% efter konsumenten, som i stor utsträckning används i basen, medan chassit är konstruerat av helt återvunnet aluminium.

Nu använder Mac Mini SSD (solid state drive) för lagring, Mac mini kör nu snabbare, svalare och även med mindre brus vilket är grundläggande för en liten formfaktor.

Mac Mini har fyra Thunderbolt 3 USB Type-C-portar, 2 USB Type-A-portar, HDMI 2.0-port, ljuduttag och Gigabit Ethernet, tillsammans med ett 10 GB Ethernet-alternativ. På baksidan hörs strömbrytaren och en sällsynt 3, 5 mm hörlursuttag. 3

Om du vill ansluta fler än en bildskärm måste du välja en Thunderbolt 3-bildskärm eller använda en adapter på grund av att den bara har en HDMI-port.

Med Thunderbolt 3 får du friheten att köra två 4k-skärmar samtidigt och har fortfarande två portar kvar för antingen en extern grafikkortslösning för något annat. Som det är anpassat, kommer det inte med tangentbordet och musen; så lägg till priset på dessa två tillbehör till den totala budgeten.

Alla Mac mini-portarna är placerade på baksidan för att undvika att kablarna blir intrasslade överallt.

Prestanda

Den senaste Mac Mini kommer med fyrkärniga Intel 8: e generationens processorer, så det kommer uppenbarligen att bli en ökning av datorkraften. Den nya Mac Mini sägs leverera upp till fem gånger mängden prestanda än den som föregår den.

Den levereras med en Intel Core i3-8100B-processor, 128 GB SSD och upp till 8 GB RAM. Detta har verkligen eliminerats, du kan surfa med flera flikar öppna samtidigt som du lyssnar på musik samtidigt utan att uppleva lag. För att säkerställa att du har säker startfunktion och fullständig diskkryptering med Mac Mini, beslutade Apple att lägga till T2-säkerhetschipet som är vanligt i dess nyare MacBooks. T2-säkerhetschipet möjliggör också videokodning, upp till 30 gånger snabbare vid HEVC-videokodning än den tidigare versionen.

Mac Mini-filöverföringshastigheten är relativt snabbare än för andra mini-datorer, som klarar upp till 2, 5 Gbps överföringshastighet. Det enda området där vi ser Mac mini-besvikelsen är med Intel UHD 630-integrerad grafik. Medan den integrerade grafiken är lite begränsande, kan du plugga in en extern GPU om du letar efter en hike i prestanda på den här delen.

programvara

Mac Mini kommer med Apples senaste operativsystem; MacOS version 10.14 Mojave. Det har några nya funktioner tillagt det som består av ett nattläge; Med en mörkare färg har några förbättringar gjorts i Finder, Gallery View, och även en automatiserad skrivbordsbaserad organisation, även känd som Stacks. Du kommer också att få Siri, men med frånvaron av inbyggda mikrofoner som finns i andra Mac-datorer. Mac mini levereras med 1 års garanti, inklusive reparation av hårdvara. Du kan välja att få AppleCare för ytterligare 3 års garanti, som ger dig teknisk support och reparationstjänst.

För-och nackdelar

Pros

- Thunderbolt 3 portar

- Solid 4k skärmstöd

- Uppgraderbar RAM

- Förhöjd prestanda

- Förbättrad Mac OS Mojave

Nackdelar

- Hög prispunkt

- Begränsad uppgraderbarhet

- Begränsad intern åtkomst

Slutlig dom

Många Apple-kunder har väntat på att släppa en ny Mac Mini i flera år, och nu när det äntligen har släppts har det varit mycket spänning. Mac Mini är en väl genomtänkt och designad uppdatering, inte bara en snabb och improviserad uppdatering för att hålla kunderna tysta.

Mac Mini är en mycket förvånande maskin som är utrustad med några spektakulära moderna funktioner och specifikationer som gör att den sticker ut som en av de bästa mini-datorerna som ska släppas.

Om du letar efter en mini-dator för att utföra dina uppgifter smidigt och effektivt, kan du gå till Apple Mac Mini, även om det kan bli lite dyrt.