Apple iPhone XR (64GB) - Review

Apple har byggt ett namn som kommer att bära sitt rykte i kommande generationer. Det är ingen överraskning att med varje ny lansering av en produkt följer något annat och spännande med det.

Med lanseringen av iPhone XR kom debatter med användare som sa att det inte är lika bra som iPhone XS och iPhone XS Max. Oavsett det är iPhone XR en bra passform om du går till en telefon som inte är för stor och inte för liten. Det är en av de mest sålda iPhonesna.

Priset, mångfalden av färger och bra batterilivslängd har gett XR många beundrare. Om du överväger att prova en ny iPhone, kan den här recensionen påverka ditt beslut.

Fördelar och nackdelar med att använda Apple-produkter

Om du funderar på några av de Apple-produkter som finns på marknaden idag är det viktigt att överväga hela Apple-ekosystemet och de fördelar och nackdelar som följer med det. Även om du äger en enda produkt, kommer du att bli pressad att använda Apple-exklusiva funktioner och tjänster.

Medan det för vissa kan vara en dealbreaker, kommer andra att finna det fördelaktigt att ha ett sådant väl avrundat system.

Pros

- Utsökt design

- Sömlös hårdvara och programkompatibilitet

- Inbyggda appar och funktioner

- Utmärkt kundsupport

Nackdelar

- Ej moddable

- Brist på produktsupport från tredje part

- Generellt dyrt

Om du vill köpa en iPhone XR kan du göra det utan ett kontrakt genom att köpa det från Amazon. Det kommer fortfarande att ha alla funktioner och integration med Apple, men du kommer inte att vara bunden till ett kontrakt med någon operatör.

Look and Design

Apple lanserade tre iPhones i 2018, iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. IPhone XR ensam kommer med en annan bakdesign. I jämförelse med den tidigare lanserade iPhone 8 plus har den en 6, 1-tums kant-till-kant-skärm som är en större skärm. Det kommer inte med en hemknapp, och det är också Face ID-aktiverat med ett hak och True depth-kamera system. iPhone XR levereras med en LCD-skärm, och dessutom är den utrustad med en glaskropp som är lättare och billigare än rostfritt stål bak på iPhone XS.

iPhone XR är 8.33mm tjock, vilket gör den tjockare än både iPhone XS och iPhone XS Max. Den är 75, 7 mm bred och 150, 9 mm lång.

IPhone XR är inte befriad från att vara ömtålig när den släpps och det finns en hög tendens att glaset bryts tillbaka.

Apple har tagit upp baren om de tillgängliga färgerna. IPhone XR kommer i rött, korall, blått, gult och svart. Tillsammans med det, lanserades ett tydligt telefonfall av Apple för att visa upp de olika färgerna på iPhone.

Kamera

Den levereras med en 12-megapixel kamera med en lins, som kan konkurrera med andra iPhones som har dubbla linser. Även om det inte har en teleobjektiv, kan den fortfarande zooma upp till 3 ×, vilket är över genomsnittet. Den största utmaningen som står inför kameran är dess oförmåga att ta porträttbilder av objekt och kan bara göra det med mänskliga ämnen.

Med Truedepth Control-funktionen kan du justera bakgrundsfärgen för att ge dina porträttbilder ett bättre och mer naturligt utseende. Med en 7-megapixel frontkamera tar iPhone XR sig själv som är av samma kvalitet med högre iPhones. Porträttlägesbilder med alla fem ljus effekter kan tas med den här enheten. Du kan också göra Animoji och Memoji på grund av Truedepth-kameran.

Prestanda

Den levereras med den senaste 7nm A12 Bionic chipset som är den snabbaste processorn som du någonsin kommer att få på någon Smartphone. Spelare har inga svårigheter att spela de mest krävande spelen med den här snabbprocessorn. För jämförelseskäl är iPhone XR snabbare än iPhone X med cirka 10% i flera kärnor och cirka 13% i enkelkärnans prestanda.

Den är utrustad med 3 GB RAM, som är tillräckligt för att hantera de flesta filer och 64 GB lagringsutrymme som kan uppgraderas till 128 GB.

Batterikapacitet

iPhone XR levereras med ett 2942mAh batteri som är högre än de tidigare iPhonesna. Det är inte det största av iPhone X-serien, men det är tillräckligt stort för att hålla dig i upp till 25 timmars samtalstid och 15 timmars internetanvändning.

En annan välkommen utveckling är att det är en snabb laddningsaktiverad enhet. Det kan ladda upp till 50% inom 30 minuter. Efter uppställningen av trådlös laddning som introducerades av Apple år 2017, stöder iPhone XR också trådlös laddning. iPhone XR har en kopparspole som ökar laddningsgraden eftersom det inte värmer upp så mycket som andra iPhones.

Säkerhet och integritet

Med en 3D-ansiktssökning installerad i iPhone XR är det omöjligt för enheten att hackas. Du måste titta på iPhone med dina ögon öppna eller det kommer att förbli låst.

Denna funktion har hjälpt till att minska cyberbrott och bedrägliga handlingar. Den intressanta delen om ansikts-ID är att det enkelt kan inaktiveras. I händelse av en kompromisslösning kan du snabbt stänga av den genom att trycka på volymknappen och sidoknappen tillsammans. Därefter blir dina ansikts-ID-data otillgängliga för obehörig personal, inklusive Apple.

Även om säkerheten har brutits ett par gånger, kommer det genom identiska tvillingar att ske endast i sällsynta fall.

Programvara och hårdvara

Av anledningar som är mest kända för Apple fick iPhone XR en uppdaterad version av IOS från 12 till 12, 1 per vecka efter det att den släpptes för enheter som inte ursprungligen hade uppdateringen installerad.

iPhone XR är IP67-märkt, vilket gör den damm och vattentät. Den kan nedsänkas i 1 meter djupt vatten upp till 30 minuter utan att det skadar det. Du kan bekvämt ta telefonen för att bada, eller till och med ett bad om du vill.

Den levereras med Haptic Touch som kräver att användarna trycker länge för att aktivera funktioner. Det kommer med att vara "snabb" som standardinställning men det kan ändras.

Slutlig dom

Om du planerar att få en iPhone och du behöver minimera kostnader, eller vill du ha en iPhone-uppgradering, är iPhone XR en klok investering. Det är en väsentlig förbättring från tidigare iPhones och har ett av de bästa batterilivslängden på iPhone som Apple någonsin har lanserat.

Dessutom kostar det omkring $ 749 vilket inte är precis på den dyra sidan, men den levereras på samma nivå som andra flaggskepp. Om du älskar eleganta färger kanske du vill gå gult eller blått eftersom det passar perfekt med aluminiumsidorna. Dessutom är iPhone XR den perfekta storleken om du väljer en enhet som inte är för stor och inte för liten.