App Store-ikon saknas från iPhone eller iPad

Om App Store-ikonen verkar missa från din Apple iPhone eller iPad, försök att hitta den här åtgärden.

Fix 1 - Dubbelkontroll överallt

Se till att ikonen inte finns i en mapp. Kontrollera varje startskärm och varje mapp. Använd även sök för att se om du kan hitta den. På startskärmen sveiper du helt till vänster skärm och söker sedan efter "App Store" för att se om den visas.


Fix 2 - Kontrollera restriktioner

  1. Öppna " Inställningar " från startskärmen.
  2. I IOS12 och högre väljer du " Screen Time "> " Integritetsskydd & Restriktioner "> " Innehållsskydd "> " Tillåtna Apps ". I IOS 11 och lägre väljer du " Allmänt "> " Restriktioner ".
  3. Kontrollera " iTunes Store " och du vill ställa in den på " ".

Fix 3 - Återställ startskärm

Det är möjligt att ikonen finns på en annan startskärm eller i en mapp. Titta på andra skärmar och i mappar. Om du fortfarande inte kan hitta det, försök att återställa startskärmen genom att välja " Inställningar "> " Allmänt "> " Återställ "> " Återställ startskärmslayout ". Detta ska returnera dina ikoner till standardinställningarna och återställa ikonen för App Store.

Obs! Om din iPad har tillhandahållits av den organisation du arbetar för eller en skola är det möjligt att det finns programvara på enheten som låser åtkomst till App Store. Fråga din IT-avdelning om du har tillgång till det om du känner att det kan vara fallet.