Android: Varför kan jag inte flytta App till SD-kort?

Om du vill spara utrymme i telefonens interna minne, är det enkelt att flytta appar till SD-kortet för att frigöra utrymme. Du kan flytta appar till SD-kortet genom att gå till Inställningar> Program, välja program och sedan knacka på " Flytta till SD-kort " -knappen. Du kanske märker att för vissa appar är det här alternativet gråtonat. Varför är det så?

Orsak 1. Utvecklarval

Utvecklare av Android-appar måste uttryckligen göra sina appar tillgängliga för att flytta till SD-kortet med attributet "android: installLocation" i elementet i deras app. Om de inte gör det, är alternativet "Flytta till SD-kort" gråtonat. Varför skulle många utvecklare inte aktivera den här knappen? Tja, Android-appar kan inte köras från SD-kortet när kortet är monterat. Så om appen hanterar något som ett larm för att påminna dig om din tandläkare, är det ganska viktigt, och appen kan inte låta larmet om du råkar ha enheten ansluten till din dator. Så utvecklaren kan välja att låsa "Flytta till SD-kort" kapacitet så att de aldrig får en arg email från någon som hävdar att appen inte fungerar.

Orsak 2. Widget Support

Widget support är en annan stor orsak av att apps kan hindras från att köra på SD-kortet. Om en app är installerad på SD-kortet blir widgetsna från den appen otillgängliga att välja i vissa versioner av Android när enheten är monterad. Enheten måste startas om för att widgetarna från appen ska visas som ett alternativ igen.

Orsak 3. Synkroniserings-, Service- eller Konto-gränssnitt

Om appen hanterar en viss typ av bakgrundssynkronisering, kör som en tjänst eller använder ett konto, fungerar appen inte fullt ut från ett SD-kort när det är monterat. Därför är alternativet att flytta det till SD-kortet inaktiverat. Du kan läsa mer om problemet och hur program körs från SD-kort på sidan Android Developers - App Install Location.

FAQ

Hur gör jag appar nedladdning direkt till SD-kortet?

Du måste ha root-åtkomst på din enhet och ställa in din hemkatalog på SD-kortet med hjälp av Android SDK-verktygen. Det brukade vara ett sätt att aktivera alternativet på äldre versioner av Android utan root-åtkomst. Men nu måste du ha root-åtkomst på nyare Android-versioner för att kunna ställa in hemkatalogen.

Vilka appar kan jag flytta?

Titta på att flytta alla spel apps till SD-kortet. Spel behöver vanligtvis inte springa i bakgrunden eller hantera några viktiga uppgifter på enheten under hela dagen. De tar också oftast upp det mesta utrymme, vilket gör dem perfekta kandidater för en SD-kortinstallation.

Nu vet du varför knappen " Flytta till SD-kort " är gråtonad för många av dina Android-appar. Har du fortfarande frågor? Kommentarer? Lämna en i kommentarfältet nedan.

Hur aktiverar jag alternativet "Flytta till SD-kort" på alla appar?

Det brukade vara ett sätt för icke-rotade användare att aktivera alternativet "Flytta till SD-kort". Detta är inte längre fallet. Du måste få root access till din enhet för att kunna flytta någon app till SD-kortet. Om du inte är säker på hur du gör det kanske du vill titta över på XDA Developers för förslag.