Android: Felmeddelandet "Text Message Memory Full"

Idag fick jag en fråga i vårt avsnitt om kommentarer om fullständigt felmeddelande i SMS-minnet som tycks vara vanligt på Android-enheten i dessa dagar. När du får det här meddelandet kan du inte ta emot textmeddelanden.

Meddelandeprogrammet använder inte SD-minneskort för att lagra meddelanden. Den använder det interna minnet där appar och appinformation lagras. Du måste frigöra lite utrymme med hjälp av dessa steg.

Alternativ 1 - Ta bort appar

Om du vill frigöra detta utrymme och förhindra det här meddelandet kan du navigera till " Inställningar "> " Program "> " Hantera program " och avinstallera appar som du inte behöver, eller flytta programmen till SD-kortet. Om du gör det med en eller två appar ska du ha tillräckligt med internminne för att kunna ta emot textmeddelanden igen.

Alternativ 2 - Flytta Apps till SD-kort

navigera till " Inställningar "> " Program "> " Hantera program " och dra sedan över till dina "Nedladdade" appar. Därifrån väljer du några appar och ser om du kan välja alternativet " Flytta till SD-kort ". Inte alla appar har detta val, men många kommer, och du kan enkelt flytta dem till SD-kortet och frigöra lite utrymme.

Alternativ 3 - Ta bort bilder och videor

Öppna appen " Galleri " och se om du kan förlora några bilder eller videoklipp. Kontrollera även appen " Meddelanden " för att se om du kan radera några bilder eller videoklipp som har skickats och tagits emot. Du kan vanligtvis trycka på och hålla ett enskilt meddelande för att avslöja alternativet " Ta bort " eller " Ta bort ".

Det här är de bästa alternativen för att frigöra utrymme på din enhet. Har du bättre idéer? Dela dem i kommentarfältet.