Android: Öka textstorlek i Apps

Det finns många sätt att göra Android OS enklare på ögonen utan att rota. I det här inlägget kommer jag att gå över de bästa sätten att göra vanliga apps mer användarvänliga för någon som inte kan se allt så bra. Du kanske vill ge din telefon och denna handledning till någon med bättre syn så att de kan genomföra dessa ändringar för dig.

Alternativ 1 - Huvudsystemets teckensnitt

Det här alternativet är inte tillgängligt på alla Android-enheter. Om det är kan det vara beläget på olika ställen.

  • I de flesta fall kan du hitta det under " Inställningar "> " Visa "> " Teckensnitt " och ställa in teckensnittet till önskad inställning. På Samsung-enheter kan alternativet kallas " Screen zoom and font ".

Den här inställningen påverkar inte föremålen på startskärmen eller startprogrammet. Det fungerar inte heller i vissa appar.


Alternativ 2 - Zoominställning

Om du vill kunna öka synligheten för allt inklusive startskärmen, aktivera "Förstoringsgester".

  • Gå till " Inställningar "> " Tillgänglighet "> " Förstoringsgester " och slå på " ".

    Med den här inställningen kan du trippla-fliken på skärmen för att zooma in i vilken skärm som helst.

Alternativ 3 - App Font & Zoom Alternativ

Appar kan ha separata teckensnitt och zoominställningar i appens inställningar. Öppna appen, välj sedan alternativet "Inställningar" för att se om det finns några inställningar som ändrar teckensnitt eller zoominställningar.

Till exempel har Google Chrome en inställning under " Meny "> " Inställningar "> " Tillgänglighet " där du kan justera " Textskalning " för att göra teckensnittet större på varje besökta webbsida.

Om du har andra rekommendationer som du använder för att öka teckenstorleken på Android-tabletter och smartphones, dela dem i avsnittet Kommentarer.