Android: Så här fixar du Wi-Fi-autentiseringsfel

Just den andra dagen försökte jag använda min Android för att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk som jag har anslutit till tidigare men kunde inte. Jag var tvungen att presentera lösenordet igen eftersom jag gjorde en fabriksåterställning på min enhet en stund tillbaka. Efter att jag har skrivit in lösenordet och ser att min telefon försökte ansluta var det enda jag såg ett "Autentiseringsfel".

Jag kontrollerade att jag anslöt till rätt nätverk och såg till att jag skrev in rätt lösenord. Ändå framkom det fruktansvärda budskapet. Har det här hänt med dig också? Här är några tips du kan försöka bli av med problemet och återansluta.

Prova flygplansläge

Vad händer när du aktiverar flygläge är att all radiofrekvenssignalöverföring på telefonen är avstängd. Du kan använda Bluetooth, WiFi, eller ens ringa ett samtal.

Det här är ett användbart tips eftersom telefonens mobila nätverk ibland stör telefonen genom att försöka ansluta till ett nätverk.

För att ge flygläget ett försök, svep ner från toppen av skärmen och stäng av mobilnätet och WiFi. Aktivera nu flygläget och utan att stänga av den senaste funktionen, fortsätt och aktivera WiFi-alternativet.

Om din telefon ansluter till WiFi-nätverket utan några problem kan du stänga av flygläget. Slå på Wifi och mobilnät, och allt ska vara OK nu.

Försök återställa Wi-Fi-anslutningen

Ibland ligger svaret på att börja, och det är därför att återställa WiFi-anslutningen kan vara svaret på dina problem. Eliminerar den trådlösa anslutningen och försök sedan hitta / ansluta till den igen. Det här är en lösning som har fungerat för många, och förhoppningsvis kommer det att fungera för dig.

Gå till enhetens Inställningar och tryck på WiFi. Hitta det nätverk som du har problem med att ansluta till under WiFi-nätverk. Långtryck på nätverket, antingen SSID eller namn och du bör se ett litet fönster med alternativen att antingen glömma nätverket eller ändra nätverkskonfiguration.

Knacka på alternativet Glömt nätverk och avstånd från routern tills du bara får en strecksignal. När du har den ena stapeln, anslut igen till nätverket igen.

Ändra det trådlösa nätverket

En annan anledning till att du har detta autentiseringsproblem är det för en IP-konflikt. Om det är så är det bästa du kan göra, ändra inställningen för trådlöst nätverk från DHCP (standard) till Statisk IP.

Du kan snabbt göra det genom att gå till Inställningar och återigen gå in i WiFi-alternativet. Långtryck på nätverket tills du ser samma fönster som tidigare, men den här gången trycker du på Ändra nätverkskonfiguration.

Klicka på den avancerade alternativrutan och leta efter alternativet som säger DHCP. När du trycker på den kommer det bara att vara ett annat alternativ som borde vara det statiska alternativet. Välj det, och då ska du se ett IP-adressfält.

När det visas, spara informationen som du ser i det statiska IP-adressfältet och radera det. Skriv in samma data igen och tryck på Spara. Lägg bara till informationen om du är säker på att det är rätt. Om du är osäker är det bäst att du ringer till din Internetleverantör (Internet Service Provider).

Uppdatera alla nätverksinställningar

Om de tidigare alternativen misslyckats ser det ut att du inte har något annat val än att uppdatera allt. Med allt menar jag Bluetooth, mobilnätverk och trådlöst nätverk samtidigt.

För att göra detta, gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Nätverksåterställning och tryck på Återställ inställningar. Processen ska inte ta för lång tid, men när det är klart försöker du logga in på nätverket som ger dina problem och förhoppningsvis kan du ansluta.

Oroa dig inte för att förlora viktiga data eftersom du inte kommer att göra det. Detta kommer dock att torka data från alla anslutningar du någonsin har gjort.

Slutsats

Det finns tillfällen då du kanske aldrig vet vad som orsakade detta problem, men här har du lösningen att bli av med det. Förhoppningsvis kräver ditt autentiseringsfel inte att du ringer en tech kille.

Missade jag en metod som du använder för att åtgärda detta problem? Om så är fallet, dela dina tankar i kommentarerna, så andra kan också gynna.