Android: Hur fixar inte tillräckligt med lagring

Att inte ha tillräckligt med lagringsutrymme på din Android-enhet är ett vanligt problem. Du inser nog inte att du inte har tillräckligt med lagring tills du försöker uppdatera en app och kan inte. Lösningen att inte ha tillräckligt med lagring köper inte alltid en ny telefon.

Det kan hända att du måste göra ett tufft beslut om vad du behöver radera för att öka lagringen på din telefon. Men om du gör lite "Spring Cleaning" på din telefon kommer du att få en ny start som fixar det inte tillräckligt med lagringsproblem.

Avinstallera Apps du använder inte Anymore

Det är lätt att få bäras bort när du ser så många roliga appar på Google Play. Du försöker efter varandra, men förmodligen glömmer att avinstallera dem eller bara lämna dem, även om de inte är så stora.

Problemet med det är att vissa appar tar upp utrymme som kan användas för något viktigare. Du kan avinstallera alla dessa onödiga appar antingen via Google Play eller direkt från din Android-enhet.

Om du vill avinstallera appar från Google Play trycker du på hamburgerikonen längst upp till vänster och trycker på Mina appar och spel. Markera fliken Installerat och bläddra igenom appar.

Om du knackar på de ojämna linjerna kan du organisera dina appar antingen i alfabetisk ordning, senast uppdaterad, senast använd eller storleksanpassad. Välj vad som gör processen enklare för dig. Tryck på den app du vill installera och sedan på Avinstallera-knappen.

För att avinstallera appen från telefonen går du till " Inställningar "> " Program " eller " Appar "> " Programhanterare " och knacka på de appar som du vill avinstallera.

Eliminera appar som använder för mycket minne

Vissa appar använder knappt minne och andra som använder för mycket av det. Om du inte vill avinstallera vissa appar kan du försöka avinstallera de som använder för mycket av telefonens minne. Följ anvisningarna ovan om hur du kan organisera programmen och välj Storlek. Avinstallera dem som använder för mycket minne.

Följ anvisningarna ovan om hur du kan organisera programmen och välj Storlek. Avinstallera dem som använder för mycket minne.

För att se hur mycket minne ett app använder, gå till " Inställningar "> " Program " eller " Appar "> " Programhanterare ". Längre nedanför varje app är mängden minne det tar upp.

Spara dina filer i molnet

Bilder får inte ta upp för mycket utrymme, men videor kan säkert. Beroende på dina ekonomiska omständigheter kan du antingen välja ett betald konto eller du kan använda ett gratis konto. Ett bra sätt att spara lagring på din Android-enhet är att utnyttja alternativet Google Foton.

Öppna appen och tryck på hamburgerikonen. Tryck på alternativet Frigör utrymme och appen kommer att berätta hur mycket lagring det kan frigöra för dig. Bekräfta, och det kommer att börja radera allt det har sparat för dig.

Eliminera cachefilerna

Att radera cachefilerna på din Android-enhet kan hjälpa dig att lösa det otillräckliga lagringsproblemet. Du kan antingen göra det via en tredjepartsapp eller direkt från din telefon.

En app du kan försöka är App Cache Cleaner - 1Tap Clean. Den har 10 miljoner nedladdningar och räkningar. Det är lätt att använda och det tar bara en knapp för att rengöra cachefilerna.

För att rensa cachefilerna från din Android-telefon gå till " Inställningar "> " Lagring "> " Intern lagring "> " Cachelagrad data "> "Radera".

Ladda ner : Cache Cleaner - 1Tap Clean (Free)

Överför filer till SD-kortet

Du kan också spara utrymme på din Android-enhet genom att flytta vissa appar till telefonens SD-kort. Den enda nackdelen med detta är att inte alla appar kan flyttas, men det finns andra som kan.

För att flytta en app till SD-kortet gå till " Inställningar "> "Program" eller "Appar" > " Programhanterare "> Tryck på appen för att flytta> " Lagring "> " Ändra "> " SD-kort ".

Köp ett SD-kort med större kapacitet

Inte alla telefoner har möjlighet att byta SD-kort för en med större kapacitet. Om du har en telefon som gör att du kan göra det här är lösningen på ditt problem.

Innan du köper SD-korten finns det några saker att tänka på. När du köper ett minneskort glöm inte bort klassen, X-betyg, lagring och storlek. Det är en bra idé att göra lite forskning om dessa fyra saker och se till att kortet är kompatibelt med din telefon.

Vet fortfarande inte vad som händer så mycket utrymme?

Om du tror att du har provat allt och du fortfarande inte kan ta reda på vad som tar upp så mycket utrymme, kan du alltid prova en lagringsanalysatorapp. Det analyserar allt på din telefon och visar allt som tar upp lagring, oavsett hur liten det är.

Så snart du installerar appen börjar den analysera din telefon och visar sedan telefonens lagring i olika färger. Nu kan du se varför det är så svårt att spara utrymme på din Android-enhet.

En populär app som du kan försöka är DiskUsage. Det är gratis, och det gör allt för dig.

Hämta : DiskUsage (Free)

Överför filer till en extern lagringsenhet

Sist men inte minst kan du alltid överföra filer som du inte kan radera på en extern lagringsenhet. Det är upp till dig om det är en USB-enhet eller en hårddisk, men det är ett bra alternativ att ha filer du behöver spara men har inte plats för på din telefon.

Slutsats

Med ovanstående tips får du säkert det extra utrymme du behöver. Du behöver inte hantera det irriterande otillräckliga felmeddelandet längre. Missade jag ett tips du använder? Lämna en kommentar och dela dina tankar.