Android: Kan inte skicka textmeddelande till en person

Ett vanligt problem för alla Android-användare kan vara att de inte kan skicka ett SMS till en enskild person. De kan skicka och ta emot textmeddelanden från andra, men av någon anledning kommer meddelanden som skickas till den här personen inte bara igenom.

Här är en lista över saker att kontrollera för att felsöka problemet.

Starta om telefonen

En enkel omstart kan göra tricket. Håll ner " Power " -knappen och välj sedan " Starta om ".


Kontrollera blockeringen

Ibland händer blockering av misstag. Kontrollera att du inte oavsiktligt hamnade i en blocklista antingen med meddelandemottagarens operatör eller på blocklistan på mottagarens telefon.


Kontrollera kontaktnummer

Öppna appen "Kontakter" och se till att telefonnumret är korrekt. Testa även telefonnumret med eller utan "1" före riktnummer. Jag har sett att den både fungerar och inte fungerar i någon konfiguration. Personligen fixade jag bara ett problem med textning där "1" saknades.


Inaktivera iMessage

Om mottagaren eller avsändaren har använt eller använder en iPhone, kan det orsaka problem för Android-användare eftersom iPhone använder iMessage-nätverket. Låt iPhone-användaren avaktivera iMessage genom att gå till " Inställningar "> " Meddelanden " och ställa in " iMessage " på " Av ".

I vissa fall behöver iPhone-användaren göra dessa steg:

 1. Stäng av din smartphone.
 2. Slå av iPhone och sätt i SIM-kortet som du tidigare använde med enheten.
 3. Slå på iPhone.
 4. Se till att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.
 5. Öppna " Inställningar "> " Meddelanden ".
 6. Skjut " iMessage " till " Av ".
 7. Lämna iPhone påslagen i ungefär en timme. iMessage ska så småningom avaktivera.
 8. Slå på enheten.

Om du inte kan utföra den här processen eller om du fortfarande upplever detta problem, försök med följande steg för att inaktivera iMessage online:

Obs! Dessa steg tar bort åtkomst till appstore. Du kan alltid återaktivera enheten för att få åtkomst igen om du vill.

 1. Besök Apples supportprofilwebbplats och logga in med dina Apple-uppgifter.
 2. Välj din iPhone-enhet på webbplatsen.
 3. Välj " Avregistrera " och välj sedan " Avregistrera " igen.

iMessage ska nu avaktiveras. Kontrollera om du kan ta emot textmeddelanden från en iPhone-användare.

Om saker fortfarande inte fungerar för dig, eller om du inte kan göra ovanstående steg, kontakta Apple Support. De kan vanligtvis skicka en kod till din nya telefon och deaktivera iMessage i slutet. Det tar vanligtvis en period på 24 timmar innan avaktiveringen slutförs.

Denna process har åtgärdat problemet vid flera tillfällen. Vid ett tillfälle kontaktade vi Apple Support via e-post. Supportavdelningen sa att den person som skickar textmeddelandet kan behöva ändra hur de skickar textmeddelanden. De måste använda ett konto med det som visar "namn" (mobiltelefon) istället för "namn" (iPhone). Dessa anvisningar gav ingen mening för oss, men jag tänkte att jag skulle inkludera den informationen om det hjälper någon.


FAQ

Jag har en iPad registrerad till samma telefonnummer som jag använder med min Android. Vad gör jag?

Du måste avaktivera iMessage på iPad och andra Apple-enheter som är kopplade till telefonnumret du använder om du vill ta emot textmeddelanden på Android.