Android-batteri laddar inte fix

Jag slog av misstag min Android i en pool med vatten. När jag återhämtade det gjorde jag hela processen för att låta den torka ut. Efter 2 dagar försökte jag äntligen slå på enheten igen. Det fungerade fortfarande, men batteriet skulle inte laddas längre. Batterisymbolen visade att batteriet laddades, men ingen laddning ägde rum faktiskt.

Försök en mjuk återställning

Innan du försöker något komplicerat, försök att tvinga din enhet att återställas genom att trycka och hålla ned knapparna " Power " och " Volume Down " samtidigt tills enheten återställs. Denna typ av återställning bör inte ta bort data från enheten.


Återställ batteri

Om en återställning inte gjorde tricket, måste din mat sätta tillbaka batteriet så att systemet kan återupplära hur mycket av laddning batteriet har. Följ dessa steg, och de kommer att lösa det här problemet för det mesta.

  1. Om din enhet inte har ett borttagbart batteri, ta av enheten för att komma åt batteriet och batterikabeln. Du kan använda en webbplats som iFixIt för att lära dig hur du tar din enhet från varandra.
  2. Ge ström till enheten genom att ansluta den till ett vägguttag.
  3. Om du har ett löstagbart batteri ska du ta bort batteriet. Om du inte har ett löstagbart batteri ska du koppla ur batterikabeln från enhetens bräda.
  4. Vänta ca 60 sekunder.
  5. Sätt i eller sätt i batteriet igen. Låt det ladda i minst 10 minuter.
  6. Slå på enheten igen.

Förhoppningsvis laddar batteriet nu. Om inte, kanske du vill försöka köpa ett nytt batteri. Du kan ofta hitta dem på eBay för så lite som $ 10.

Om du inte är så praktisk och din enhet har ett internt batteri, måste din Android-tillverkare ha ett program där du kan skicka enheten för att batteriet ska bytas ut.