Det absolut bästa sättet att torka en våt telefon

Så du bestämde dig för att hoppa in i poolen med din telefon? Kanske använde du den medan du gjorde din verksamhet, gick du upp och den glidde in i toaletten? Oavsett vad som hände med att din telefon blir våt, finns det fortfarande hopp på din telefon. Ge den bästa chansen att fortsätta med dessa steg.

Steg 1. Ström ner. NU!

Det är inte så mycket vattnet som skadar elektroniken, men det korta som kan hända om du slår på dem när de fortfarande är våta. Håll av din telefon tills du vet att den är helt torr.

Steg 2. Skaka ut det

Aggressivt skaka vattnet ur telefonen så gott du kan för att få allt vatten du eventuellt kan ut ur telefonen.

Steg 3. Demontera (om du kan)

Ta av höljet, hörlurarna, SD-kortet, SIM-kortet, batteriet, bakluckan och andra föremål som kan vara anslutna till telefonen. Om du är lite praktisk, demontera din telefon. Om du behöver instruktioner om hur du tar din telefon från varandra, gör en Google-sökning eller titta över på iFixIt för de bästa stegen.

Steg 4a. Blåsa

Använd ett vakuum, blåsare eller ditt eget andetag för att blåsa vatten ur telefonens skarvar och krokar. Efter att du har blivit så manuellt blåst som möjligt kan du lämna telefonen framför en lågfläkt i 48 timmar.

Steg 4b. Force Dry

Dämpa din telefon i 2 kvartar av en följande agenter kan påskynda processen att torka din telefon. Att göra detta är ett alternativ till att lämna telefonen framför en fläkt.

  • Silikagel
  • Kattsand
  • Snabbgröt
  • Instant ris

Förhoppningsvis, efter att du har följt dessa steg, återställs din telefon utan problem.