9 Android-apparater som förbrukar ström när du inte använder telefonen

Du är nog övertygad om att anledningen till att du är telefonen är så långsam beror på en app som du använder dagligen. Sanningen är att orsaken till den tröga prestandan beror på appar som körs i bakgrunden. Så snart du slår på telefonen startar vissa appar även om du inte har för avsikt att använda dem.

Inte bara gör de här programmen en långsam telefon, men de förbrukar också batteri, tar upp lagringsutrymme och kan till och med använda för mycket av dina mobildata. Vill du veta vilka de är? Den första appen börjar med brevet ¨F¨, vet du vilken den är?

1. Facebook och Messenger

Enligt en rapport från Avast är Facebook och Messenger på topp tio listan över appar som förbrukar den mest betydande mängd resurser. Förutom den omfattande mängd resurser som den använder, får mig inte igång med alla de invasiva behörigheter som det ber om.

Om du inte kan leva utan Facebook och Messenger, men behöver förbättra din telefonprestanda, försök installera Facebook Lite och Messenger Lite. Nackdelen med de lätta appsna är att du inte kan använda alla funktioner som den ursprungliga appen har men du kan använda de viktigaste.

2. Snapchat

Du har verkligen kul med ansiktsbytesfunktionen och allt filtret Snapchat har att erbjuda, men den här appen dödar din telefon. Många användare har rapporterat ett viktigt batteriupphöjning efter avinstallationen av appen, och det har jag också.

Inte bara gör Snapchat långsam telefonens prestanda, men det tar upp 4 GB bara för att installera appen själv. Nu är det mycket utrymme. Om du inte vill ge upp Snapchat finns det något du kan göra för att spara resurser åtminstone när du använder den.

Gå till appens inställningar och under Ytterligare tjänster välj Hantera. Växla på färdläge. Eftersom du ska ha färdläge måste du trycka på skärmen för att ladda innehållet.

3. Musical.ly

Musical.ly är en topprankad app för många spännande musikstjärnor eftersom det låter dig skapa musikvideor från din smartphone. Det kan ge dig möjlighet att bli upptäckt men det kommer också att äta dina resurser i processen.

Appen använder naturligtvis resurser i bakgrunden men inte lika mycket som när du använder appen. Om du inte vill ge upp din musikkarriär kan du alltid installera Musical.ly Lite. Den lätta appen använder färre data och resurser.

4. Google Maps

Google Maps borde inte komma så mycket av en överraskning när det gäller höga resurser. En av huvudfunktionerna i apps är alltid att veta var du är, även om du inte använder appen. Du kan hjälpa till att begränsa sitt resursbehov genom att stänga av GPS, Google Access Location, radera data och cache eller bara inaktivera den tid du vet att du inte ska använda den.

5. Varje nyhetsapp

Eftersom en nyhetsapp är det främsta syftet att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna, är det ingen överraskning att det går tom i bakgrunden. Det bästa du kan göra är att avinstallera appen och skapa en genväg till deras webbsida på din startsida.

6. Tinder

Du installerade Tinder eftersom du vill träffa människor, men det kommer till ett pris. Eftersom Tinder kontinuerligt spårar din plats och uppdaterar data fortsätter den att fungera även om du använder en annan app.

Det finns saker du kan göra för att hålla appen under kontroll, så att den inte alltid är aktiv och stäng av Tinders bakgrundsuppdatering. Om du tror att du kan göra utan de ständiga anmälningarna är det bäst att du stänger av dem också. Du kan också komma åt Tinder via din webbläsare.

7. Amazon Shopping

Amazon är ett bra ställe att göra din shopping, men appen på din telefon kanske inte är värt den på grund av resursen. Appen arbetar kontinuerligt i bakgrunden eftersom det ständigt letar efter de bästa erbjudandena för dig.

Du kan satsa på att detta är en av de ledande synderna till varför ditt batteri inte håller så länge som tidigare. Amazon Shopping-appen är inte bättre än webbsidan, så fortsätt och avinstallera appen och få åtkomst till den via din webbläsare.

8. Instagram

Instagram är det mest populära stället för bildälskare, men appen kan bara avsluta det här bindandet. Förutom att springa i bakgrunden klämmer den i kamerans rulle och dränerar din smet (bland annat).

Du kan hålla Instagram under kontroll genom att stänga av meddelandena, sätta ner data och spara inte Instagram bilder automatiskt.

9. Optimering av batteri och systemrenare

Jag måste vara den som bryter det här för dig, men de appar som lovar att göra underverk är de som sätter på din telefons resurser. Om du behöver ha en systemrengöringsapp installerad, de som jag rekommenderar att Greenify. Det fortsätter att fungera i bakgrunden tills du faktiskt använder appen.

Slutsats

Det ber om allt för mycket för att en populär app bara fungerar när du använder den, det kan man drömma, eller hur? Under tiden är det upp till dig att bestämma om du installerar appen eller försök att kontrollera den så mycket som möjligt. Kommer du avinstallera några appar? Lämna en kommentar och meddela oss.