5 sätt att ansluta Android med bilstereo

Det finns några olika sätt att närma sig att ansluta en Android-enhet till din bilstereo. Den du väljer att använda beror på vilka funktioner din bilstereo har. Låt oss närma oss 5 lösningar som du kan använda i ordning.

1- Auxiliary Jack

Många nyare bilar levereras med en extra ljuduttag. Det kan hända att du kan kolla ljudkontakten på eller nära stereon. Vissa fordon som Honda CRV har en ljuduttag i mittkonsolen mellan de främre högra och vänstra stolarna. Du kan använda en enkel 3, 5MM-kabel för att ansluta Android till bilen. Därifrån byter du stereo till AUX-inställningen och du hör allt.

Äldre fordon kan ha en "hemlig" ljuduttag som ligger bakom stereon. Autohandböcker innehåller ofta inte denna information, så att Google kan se om din speciella bil har en. Att använda en sådan jack kan naturligtvis innebära att stereo och annat praktiskt arbete avlägsnas.

Om du inte gillar idén om att ansluta en kabel till en AUX-kontakt varje gång du vill lyssna på musik kan du köpa en Bluetooth-mottagare som sätter i AUX-uttaget för att aktivera Bluetooth på din Bluetooth-stereo.


2 - USB-port

Om din bil har en USB-port, är det troligt att stereon spelar musik genom den. Du kan vanligtvis lagra musik på din Android-telefon eller annan USB-enhet som en flash-enhet. Kopiera bara musikfiler till din Android och anslut sedan den med den USB-kabel som medföljer enheten, och din stereo ska ha ett läge där du kan placera det som spelar musikfilerna från enheten.

Den här metoden fungerar vanligtvis inte om din musik strömmas via Internet. Filerna brukar lagras fysiskt på Android. Det brukar också fungera för telefonsamtal.


3 - Bluetooth

Om din bilstereo stödjer en Bluetooth-anslutning kan du enkelt aktivera Bluetooth på din Android under " Inställningar "> " Nätverksanslutningar ". Gör sedan din Android "upptäckbar" eller "synlig". Ställ in din bilstereo för att hitta enheten, då bör du uppmanas att ange en PIN-kod. När du är ansluten kan du njuta av att spela upp hela din musik eller ringa på ett trådlöst sätt.


4 - Kassettbandsladdadapter

Om din bil är tillräckligt gammal och innehåller ett kassettdäck, kan du använda en kassettbandadapter för att spela upp ljud genom din stereo. Skjut in adaptern i kassettdäcket och anslut den till ljudkontakten på din Android. Gjort!


5 - FM-sändare

Om du inte har något av ovanstående alternativ måste du ponera lite mer pengar för en FM-sändare. En FM-sändare sänder ljud från din Android via FM-frekvenser, så att du kan lyssna genom en vald radiostation på din bilstereo. Priserna för sådana enheter kan sträcka sig från $ 15 till $ 100. Ur erfarenhet kan jag säga att en FM-sändare inte är en sak du vill billigt ut. Att gå i mellanklass är en bästa satsning. Jag personligen investerade i Belkin TuneCast och är väldigt nöjd med det. Den här sändaren laddar också min Android. Om du redan har en billaddningslösning kan du gå billigare med den här modellen.

När du har din FM-sändare, hitta den bästa radiostationen som ska användas i ditt område och sätt den till den stationen.

Nu är du redo att lyssna på några Android-låtar, ringa skarpt och tydligt genom dina bilhögtalare.