5 snabbaste sätt att ta skärmdumpar i Windows 10

Förr eller senare kommer du att stöta på något du vill ta en skärmdump av. Du kanske redan har en metod som du använder för att ta skärmdumpar i Microsoft Windows 10, men önskar att det var ett bättre sätt.

Det finns många sätt att ta skärmdumpar på Windows 10. Kanske är en av följande metoder enklare än den metod du använder för närvarande. Även om du är ny på Windows 10, bör du hitta dessa skärmdumpanvisningar lättanvända eftersom de är nybörjarevänliga.


1. Windows + PrtScn Metod

Den här metoden är användbar om du behöver en skärmdump av hela skärmen och det inkluderar alla flikar och appar som du kanske har öppet vid den tiden. Om du är okej med det, tryck sedan på Windows-tangenten och alternativet Skriv ut skärm samtidigt. Om du gjorde det på rätt sätt skulle skärmen dimma i några sekunder, men tänd rätt bakåt.

För att hitta din nyligen tagna skärmdump, öppna Windows Filhanteraren och välj Bilder. När du väl är i bilder, ska du se en mapp som heter Skärmdumpar. Öppna den mappen, och det är där det kommer att bli.


2. Alt + PrtScn-metoden

Till skillnad från den första metoden, med Alt + PrtScn-metoden, verkar det som om du aldrig tog skärmdumpen eftersom det inte visar någon indikation på det. Men det betyder inte att det inte har sparats i Urklippet.

Öppna Paint-appen genom att skriva i Cortana sökrutan och klicka på alternativet Klistra in längst upp till vänster. Skärmdumpens verktyg kommer automatiskt att läggas ut, och det kommer att vara klart för redigering.


3. Hur man tar ett bildskärm med FN-tangenten

Eftersom ovanstående metoder kanske inte fungerar på en bärbar dator, kan du alltid räkna med FN-nyckeln för dina skärmdumpar. Du kan prova tangentkombinationer som:

  • FN - Windows + PrtScn - Skärmbilden sparas i Pictures Library
  • Fn + PrtScn
  • Fn + Alt + Prtscn
  • Fn + mellanslag - För Surface Pro tablett
  • Fn + Alt + mellanslag - För Surface Pro Tablet och skärmdumpen sparas i Urklipp.

4. Hur man tar en skärmdump av ett visst område

Om du inte behöver en skärmdump av hela skärmen finns det en tangentkombination som du kan försöka fånga en viss del av displayen. Det här är ett utmärkt alternativ om du inte vill installera ännu en app på din dator.

Tryck på Windows + Shift + S. När allt blir grå, och du ser plustecknet, högerklicka och välj det område du vill spara. Torget kommer att försvinna, men bilden sparas på Urklippet.


5. Windows Snipping Tool

Glöm inte att du också kan använda skärverktyget. Klicka bara på knappen Ny och ta bort. Klicka på nedrullningsmenyn Mode och välj bildskärmens form: det kan antingen vara Fritt läge, Rektangulärt, Windows Snip och Full-Screen Snip. Du kan också fördröja skärmbilden upp till fem sekunder för att ge dig tillräckligt med tid för att ställa upp saker.


Slutsats

Som du kan se finns det olika sätt att ta en skärmdump på din Windows-dator. Det handlar om att gå med den du är mest bekväma med, men nu vet du att du har olika alternativ att välja mellan. Vilken tror du att du kommer att hålla fast vid? Låt mig veta i kommentarerna.